TEOLOGII SE ÎNALŢĂ FUNCIAR Mitropolitul Olteniei păstoreşte active SNIF

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Companii / 6 iulie 2010

Mitropolitul Olteniei păstoreşte active SNIF

Facultatea de Teologie din Craiova, condusă de mitropolitul Olteniei, a primit, gratuit, un ponton al Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare în portul comercial Drobeta Turnu Severin

Cedarea activului s-a făcut prin Universitatea din Craiova, la care profesor este chiar Nicolae Giugea, preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului, acţionarul unic al SNIF

Câteva active ale Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF), societatea aflată în centrul evenimentelor cauzate de inundaţii, sunt cedate gratuit unor beneficiari care nu au nimic în comun cu îmbunătăţirile funciare.

Un ponton - dormitor al sucursalei Oltenia Vest a SNIF - a fost transferat cu titlu gratuit în patrimoniul Universităţii din Craiova. Mai departe, activul a ajuns în posesia Facultăţii de Teologie din cadrul universităţii, condusă de către mitropolitul Olteniei, prof. univ. dr Irineu Popa.

Transferul pontonului cu titlu gratuit s-a făcut în baza unei cereri a facultăţii, în condiţiile în care activul era localizat în judeţul Mehedinţi, în portul comercial Drobeta Turnu Severin, iar instituţia de învăţământ în judeţul Dolj, în Craiova.

După parafarea afacerii, SNIF a fost însărcinată să vegheze, cel puţin o dată pe an, ce face Facultatea de Teologie cu fostul său activ.

Ce legătură au Universitatea din Craiova şi Facultatea de Teologie din cadrul său cu îmbunătăţirile funciare dintr-un judeţ vecin?

După titulatură şi treburile lumeşti cu care se ocupă, aparent niciuna.

Însă există o coincidenţă care trebuie semnalată.

Şef peste SNIF, lector la Universitate

Transferul activului a fost aprobat de către acţionarul unic al SNIF, Agenţia Domeniilor Statului (ADS), după ce facultatea a înaintat o cerere în acest sens.

Coincidenţă sau nu, preşedintele ADS, Nicolae Giugea, este şi cadru universitar la Universitatea din Craiova din 1996.

Nicolae Giugea a fost, în perioada 1996-2001, lector universitar la Universitatea Craiova, ulterior, în perioada 2002-2006 conferenţiar universitar, iar din 2006 şi până în prezent deţine funcţia de profesor universitar, conform CV-ului său, publicat pe site-ul ADS.

Giugea: Activul era urmărit de < amatorii de pescuit >

Întrebat în legătură cu acest transfer, Nicolae Giugea ne-a explicat: "Transferul pontonului-dormitor s-a făcut la cererea Facultăţii de Teologie care şi-a manifestat interesul pentru acest activ ca să organizeze activităţi cu caracter social care implică, printre altele, şi ajutorarea copiilor nevoiaşi. Acel activ a fost amortizat şi nu se mai afla într-o stare deloc bună. În plus, se pare că a fost urmărit de mai mulţi < amatori de pescuit >".

Şi Ioan Marian, şeful direcţiei de privatizare din cadrul ADS, ne-a precizat că activul a fost cedat cu titlu gratuit pe motiv că SNIF nu mai avea nevoie de el pentru că era vechi. Interesant este că direcţia de privatizare din cadrul ADS a propus reevaluarea bunului şi vânzarea sa, şi nu cedarea cu titlu gratuit, conform unor documente oficiale, intrate în posesia noastră.

Decanul Facultăţii de Teologie, Mitropolit Prof. univ. dr. Irineu Popa nu a putut fi contactat pentru alte detalii. Irineu Popa este Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei ne-a precizat însă că "pontonul va fi transformat în punct de lucru pentru secţia de asistenţă socială din cadrul Facultăţii de Teologie".

SNIF: "Aveam cantoane în Dolj. Cum au ştiut de un ponton în Mehedinţi?"

Surse din cadrul SNIF au însă o cu totul altă versiune: "Acest ponton era de fapt un fel de bac amenajat, fără motor, care folosea şi în scop de serviciu şi în scop de agrement. De acest ponton dispuneau salariaţii şi uneori delegaţiile oficiale, iar starea sa de funcţionare era una bună. Pontonul-dormitor a fost echipat şi cu mobilier de la cantoanele societăţii, deci nu era o vechitură".

Sursele noastre consideră că tranzacţia este cel puţin suspectă şi că prin prin acest transfer s-ar fi urmărit de fapt doar să se piardă urma activului, pentru a fi luat gratis: "Dacă acest ponton era în stare avansată de degradare, cum de a aflat Facultatea de Teologie de existenţa sa în condiţiile în care activul era în judeţul Mehedinţi, în port la Drobeta Turnu Severin, iar facultatea este în Craiova, în judeţul Dolj? De ce membrii facultăţii nu s-au interesat, pentru activităţile sociale pe care vor să le promoveze, de cantoanele SNIF de pe raza judeţului Dolj, mult mai practice în acest sens?".

Şi salariaţii SNIF consideră că tranzacţia ridică anumite semne de întrebare. "Dacă nu era bun nu-l luau", ne-a spus Vasilica Blebea, preşedintele Uniunii Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare.

În urma transferului pontonului, acţionarii SNIF au mai decis întocmirea unui raport de audit pentru diminuarea capitalului social al societăţii care să prevadă "stabilirea exactă a sumei aferente activului", precum şi a altor două suprafeţe de teren care au fost cedate. Din informaţiile noastre, pontonul a fost deja mutat la Craiova.

De la Craiova până la Dunăre sunt cam 100 de kilometri, iar de la Dunăre până în Craiova tot atât...

Iar pontonul nu este atât de lung...

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Personajul N.Giugea face parte din gruparea mafioto-politica PD-L Dolj,condusa de Radu Berceanu.N.Giugea este o marioneta in mainile lui R.Berceanu,principala activitate la ADS a degustatorului N.Giugea este transferul de terenuri din patrimoniu statului in propietatea grupului mafiot din Craiova,PD-L,ca persoane fizice,pe amplasamente care coincid cu drumurile administrate de Ministerul Transportului,gestionand expropierile.Se ridica intrebarea unde sant institutiile statului ? Curtea de conturi,ANAF,SRI,PARCHET,ECT.I ata ca Dl.Bitman a spus adevarul,sant oameni si firme mai presus de lege.Dl Presedinte spunea ca nu suporta minciuna,ori in cazul filialei PD-L Dolj este vorba de un grup infractional organizat si i-l suporta ,poate ca i-i este frica.Avem convingerea ca Presedintele cunoaste fenomenul de la servicii,de ce nu ia masurile impuse ?

    1. Pai cum sa ia masuri cand functiile in cauza reprezinta rasplata pentru asigurarea succesului realegerii in functia de prezidente.Ce conteaza ce ilegalitati comit uneltele sau ca in loc sa reduca cheltuielile ei le umfla incredibil sau fac donatii personale.

      Dl.Deacu

      Pe linga acest ponton s-a transferat si 1 canton de la Mehedinti. 

      1.In plus urmeaza alte porcarii cantonul Topoloveni din patrimoniul Sucursalei Vlasca Teleorman s-a transferat in patrimoniul sucursalei Calarasi Mostistea la dl.Pandelescu care in prezent este omul de casa a lui Nicu Gheorghe presedinte CA/SNIF gasca ADS.

      2.Din patrimoniul aceleeasi sucursale cantonul de la Curtea de Arges s-a transferat la Braila la dl.director general Vorel Eugen.Ba mai mult ,in timp ce angajatii nu isi iau salariu dl. director isi cumpara la SNIF autoturism de teren,ca ii vine rau in alta masina,pe placutele de inmatriculare sunt urmatoarele litere:VOR=adica Vorel ,omul spera ca SNIF-ul da faliment si el ramine cu masina,veniti la sediu si o s-o vedeti.Mai cercetati dl. Deacu gasca asta de neaveniti ,hrapareti si fara scrupule . 

      Va multumesc pentru informatii!

      Toate aceste porcarii le face Nicolae Giugea prin Nicu Gheorghe.Acest domn fost sef PNA (dosarul flota)pensionat in 2005 cu plati compensatorii,a mai luat odata alte plati compensatorii si de la ADS ,24 salarii in jur de 72.000 lei in timp ce la SNIF face pe lupul moralist certind pe toata lumea ca nu se munceste,dar el nu face absolut nimic pt. bunul mers al activitatii.Au cumparat 2 jeep-uri noi ,1 la Braila /Toyota Land si 1 la Calarasi marca Subaru,in timp ce angajatii fac greva foamei.Cu Subaru s-a plimbat odrasla lui Gheorghe,a venit taticu ,a luat cheile si masina ca la el acasa si i-a dat-o , pina au iesit discutii si a dat-o la Calarasi,deoarece de acolo a fost platita. Cum e posibil asa ceva ?!!!societatea este in administrare speciala.Mai nou vor sa vinda din activele SNIF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb