Teraplast a investit de 2,5 milioane de euro în fabrica de structuri zincate Plastsistem

A.O.
Ziarul BURSA #Companii / 18 septembrie 2013

Teraplast a investit de 2,5 milioane de euro în fabrica de structuri zincate Plastsistem

Grupul Teraplast produce începând de anul acesta structuri metalice zincate pentru construcţii, prin intermediul subsidiarei Plastsistem. Investiţia în noua fabrică s-au ridicat la 2,5 milioane de euro, 50% din sumă fiind acoperită din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice". Structurile zincate înlocuiesc în portofoliul Plastsistem structurile metalice clasice.

Fabrica de structuri zincate are o capacitate de 3.000 tone/an. Tipurile de profile zincate produse se pot utiliza la construcţia diverselor tipuri de hale şi depozite, ca structuri principale, secundare sau pentru supraetajări şi mansardări.

Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 112 milioane de lei, în creştere faţă de anul trecut când a înregistrat 90 de milioane de lei, deoarece se aşteaptă la mai multe încasări având în vedere debutul vânzării structurilor zincate."Avantajele competitive ale acestor produse, precum şi trendurile la nivel european, au stat la baza deciziei noastre de a renunţa la producţia de structuri metalice clasice în favoarea noilor structuri. La nivel de companie ne-am propus ca în următorii 3 ani partea de structuri zincate să ajunga să reprezinte cel puţin 20% din cifra totala de afacer", a declarat Alexandru Stânean, Director General Plastsistem SA.

Grupul Teraplast, este unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme în domeniul instalaţiilor, construcţiilor şi amenajărilor din Romania. Începând din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucureşti. Principalii acţionari ai companiei, la data de referinţă 30 iunie 2013, sunt Dorel Goia (34,27%), SIF Banat-Crisana (11,00%), Emanoil Viciu (8,47%).

Compania Plastsistem este responsabilă cu producţia de panouri sandwich cu spumă poliuretanică şi structuri zincate, participaţia companiei Teraplast in Plastsistem fiind de 78,71%. Compania deţine două facilităti de producţie, una în Parcul Industrial Teraplast, investitia companiei în această locaţie fiind de peste 6,8 milioane de euro şi una în Bistriţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb