Teraplast vrea profit dublu, de peste 17,61 milioane, în 2015

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 30 aprilie 2015

Compania Teraplast (TRP), procesator de PVC şi producător de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 284,26 milioane lei, în creştere cu peste 22% faţă de 2014, şi un profit net de peste 17,61 milioane lei, dublu faţă de 9,41 milioane lei în 2014.

Conform estimărilor din bugetul de venituri şi cheltuieli, EBITDA se va cifra anul acesta la aproximativ 35,52 milioane lei, faţă de 26,21 milioane lei în 2014, potrivit unui comunicat al companiei.

Teraplast îşi propune, astfel, creşteri importante pe toate liniile de business, după ce, în 2014, s-a concentrat în principal pe consolidarea business-ului şi a indicatorilor de profitabilitate, în contextul în care piaţa construcţiilor a fost în continuare în scădere.

La începutul anului 2015 Teraplast a decis transferul liniei de business tâmplărie termoizolantă pe o companie distinctă - Teraglass Bistriţa. Această companie este deţinută în procent de 100% de Teraplast.

Decizia de transfer a liniei de business tâmplărie termoizolantă pe o entitate separată a fost generată de necesitatea de separare a unui business auxiliar, astfel încât Teraplast să se poată concentra şi mai mult pe segmentele de core business - instalaţii, profile tâmplărie şi granule pentru mase plastice.

Linia de business tâmplărie termoizolantă a avut în 2014 o contribuţie de 10% în cifra de afaceri totală a Teraplast, restul business-ului fiind generat de instalaţii, granule şi profile tâmplărie. După transferul activităţii, tâmplăria termoizolantă se va comercializa sub brandul Teraglass.

Bugetul Teraplast pentru 2015 include 3 linii de business: Instalaţii &Amenajări, Profile Tâmplărie şi Granule. Toate cele trei linii de business vor avea o contribuţie în evoluţia estimată pentru anul în curs.

Alexandru Stanean, director general Teraplast, a declarat: "Ne-am propus un buget de vânzări ambiţios, însă suntem optimişti că îl vom realiza. Ne bazăm pe un context favorabil al pieţei. Deocamdată, pe baza alocărilor din buget, există premise că investiţiile publice în domeniul construcţiilor vor creşte, ceea ce va genera implicit o creştere a investiţiilor private şi a pieţei construcţiilor în general. Suntem în acest moment jucători importanţi pe o bună parte din pieţele pe care activăm, astfel că în 2015, ne vom concentra pe extinderea gamei de produse oferite şi a canalelor de vânzare, atât în România, cât şi pe pieţele externe. La nivelul anului 2014 exporturile au reprezentat aproximativ 14% din cifra de afaceri totală a Teraplast, iar pentru 2015 ne propunem ca vânzările externe să aducă cel puţin 20% din cifra de afaceri bugetată".

Teraplast şi-a propus în 2015 un program de investiţii în valoare de peste 18,9 milioane lei, cea mai mare parte a acestor sume fiind orientate înspre achiziţia de echipamente. Grupul Teraplast a investit în perioada 2007-2014 peste 200 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie. Teraplast deţine în prezent la Sărăţel capacităţi de producţie şi de depozitare, pe o suprafaţă de peste 200.000 mp, împărţite în Fabrica de produse PVC (Secţia de ţevi PVC, Secţia de lambriuri PVC, Secţia de profile tâmplărie PVC, Secţia de granule PVC) şi Fabrică de poliolefine (Secţia de cămine şi rezervoare din PE, Secţia de fitinguri PVC şi PP şi Secţia ţevi PP).

Compania Teraplast (TRP) este în prezent cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre cei mai importanţi producători de materiale pentru piaţă construcţiilor şi instalaţiilor. Portofoliul de produse al firmei este structurat pe trei linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie şi Granule.

Începând din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb