Termenul limită pentru procurarea rovinietei s-a prelungit pînă la 15 ianuarie 2005

Ziarul BURSA #Companii / 4 ianuarie 2005

Toţi posesorii de autovehicule îşi pot procura rovinieta (tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale) pînă la 15 ianuarie 2005, faţă de termenul iniţial de 1 ianuarie 2005. Posesorii de autovehicule care nu achită această taxă sunt pasibili de amendă între 4 şi 70 de milioane lei.

În concordanţă cu această modificare realizată pentru a nu se produce aglomerări s-a extins reţeaua de oficii poştale cu 120 de unităţi ajungînd astfel la un număr total de 314 unităţi poştale informatizate unde vor fi achitate şi eliberate rovinietele.

De asemenea, Poşta Română a perfecţionat softul care permite ca activitatea de eliberare a rovinietelor să se desfăşoare la ghişee diferite, în funcţie de calitatea juridică a clienţilor. Proprietarii de autovehicule au posibilitatea de a achita tariful de utilizare integral sau eşalonat în patru rate trimestriale, cu excepţia autoturismelor.

În vederea procurării rovinietei, persoanele juridice trebuie să prezinte: certificatul de în-ma-triculare al autovehiculului (original şi copie), codul fiscal (copie) şi numărul de înregistrare la Registrul Comerţului (copie). Persoanele fizice trebuie să prezinte certificatul de înmatriculare al autovehiculului sau cartea de identitate a autovehiculului în original şi cartea de identitate sau buletinul de identitate aparţinînd utilizatorului. Utilizatorii de autovehicule achiziţionate în leasing sau închiriate vor prezenta şi copia contractului respectiv. Posesorii de autovehicule pot plăti fie direct, fie prin intermediul unui cont bancar, prezentînd extrasul de cont pentru eliberarea rovinietei.

Sumele care vor fi achitate au fost stabilite în funcţie de categoria vehiculului, masa totală maximă autorizată (mtma) şi emisiile poluante (Non Euro/ Euro I,/Euro II) .

Astfel, tarifele vor fi: 24/21/16,8 euro (turisme), 216/210/204 euro (microbuze), 510/450/390 euro (autocare) ajungînd la 930/840/750/480/420 euro (ve-hiculele cu masa mai mare de 12 tone).

Sumele rezultate în urma eliberării rovinietelor vor fi folosite la întreţinerea drumurilor naţionale din România.

Rovinieta va fi valabilă timp de un an de la achitare pentru maşinile înmatriculate în Ro-mâ-nia, pentru cetăţenii străini care vor tranzita sau vor veni în România aceasta urmînd să fie achitată la intrarea în ţară şi va fi valabilă pe perioada utilizării de către autovehiculul respectiv a reţelei de drumuri naţionale.

În afară de cele 168 staţii şi 41 sedii Petrom, rovinietele vor putea fi procurate şi la staţiile Rompetrol şi Mol.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb