Termenul pentru audierile parlamentare ale Cabinetului Negoiţă a expirat

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 26 noiembrie 2009

Termenul până la care conducerea Parlamentului trebuia să stabilească atât calendarul audierilor, cât şi data votului de învestitură pentru Cabinetul Negoiţă a expirat, marţi, 24 noiembrie, informează Agerpres.

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului, conducerile acestor foruri trebuiau să stabilească data şedinţei comune a Parlamentului, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor.

Pe 6 noiembrie, preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe primarul sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă, să formeze un nou guvern, al doilea după plecarea social-democraţilor de la guvernare, în condiţiile în care Cabinetul Lucian Croitoru nu a primit votul de învestitură al Legislativului.

După trei zile de consultări cu formaţiuni politice parlamentare, îndeosebi cu PD-L, pe 9 noiembrie, primul-ministru desemnat Liviu Negoiţă a înaintat Parlamentului structura şi programul Cabinetului său.

Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor trebuiau, astfel, să se reunească şi să stabilească, până pe data de 24 noiembrie (n.r. la cel mult 15 zile, conform Regulamentului) programul audierilor şi şedinţa de învestitură.

În primele zile de la depunerea programului de guvernare şi a noului Cabinet, conducerea Parlamentului nu s-a putut întruni pentru că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-a aflat în concediu pentru candidatura la prezidenţiale.

În următoarea săptămână, Birourile Permanente ale celor două Camere s-au reunit, însă nu au întrunit cvorumul necesar şedinţei. La acea vreme, preşedintele Camerei Deputaţilor, democrat-liberalul Roberta Anastase, l-a acuzat pe omologul său de la Senat, Mircea Geoană că ignoră învestirea Guvernului, însă Mircea Geoană şi-a motivat refuzul de a participa la reuniune prin faptul că programul de guvernare Negoiţă ar fi fost similar celui elaborat de Lucian Croitoru, deja respins de Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb