THE TIMES: Olaf Scholz vrea ca Europa să revină la "ordinea de pace" care exista cu Rusia înainte de războiul din Ucraina

G.D.
Internaţional / 1 decembrie 2022

Olaf Scholz vrea ca Europa să revină la "ordinea de pace" care exista cu Rusia înainte de războiul din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat astăzi la o conferinţă pe teme de securitate că Europa ar trebui să revină la "ordinea de pace" care exista cu Rusia înainte de războiul din Ucraina şi "să rezolve toate chestiunile de securitate comună", dacă preşedintele rus Vladimir Putin va renunţa la agresiunea împotriva vecinilor săi, relatează cotidianul britanic "The Times", potrivit News.ro.

"The Times" scrie că, în timpul unei discuţii care a avut loc în cadrul evenimentului găzduit de Berlin, cancelarul Olaf Scholz a fost întrebat cum se va raporta Germania faţă de Rusia după încheierea războiului, având în vedere "parteneriatul puternic" care a existat cândva între cele două ţări.

"În acest stadiu, aş spune că nu este vorba despre un parteneriat, ca să fiu foarte sincer. Rusia a stricat ordinea de pace la care am lucrat timp de atâtea decenii şi am convenit că nu ar trebui să mai existe niciodată o încercare de a schimba graniţele prin forţă. Iar ceea ce face Rusia astăzi este o întoarcere la abordarea imperialistă din secolele al XIX-lea, al XVIII-lea şi al XVII-lea, când o ţară mai puternică credea că poate lua pur şi simplu teritoriul vecinului, înţelegând vecinii ca fiind doar un hinterland (colonie - n.r.) şi un loc în care să dicteze reguli care să fie respectate. Iar acest lucru nu poate fi acceptat niciodată", a răspuns cancelarul german.

Cu toate acestea, el a adăugat: "Trebuie să ne întoarcem la acordurile pe care le-am avut în ultimele decenii şi care au stat la baza ordinii de pace şi securitate în Europa.Iar pentru Rusia, acest lucru înseamnă, de asemenea, că acceptă faptul că există societăţi deschise la minte, societăţi deschise, democraţii, care urmează un mod complet diferit de a fi guvernate şi de a atrage oamenii ... În cele din urmă, nu există nicio agresiune venită din partea statelor membre ale Uniunii Europene, nu există nicio agresiune venită din partea NATO şi toate chestiunile de securitate comună ar putea fi rezolvate şi discutate. Există dorinţa de a face acest lucru. Ne putem întoarce la o ordine de pace care a funcţionat şi o putem face din nou sigură, dacă există voinţa Rusiei de a se întoarce la această ordine de pace", crede cancelarul german.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Germania sufera economic din cauza lipsa materiilor

    prime si a energiei ieftine ruseasca 

    1. Sufera dupa zeci de ani de combinatii care au vizat beneficiul lor in detrimentul celorlalti. Din ce au furat au de unde plati.

    Ascultand ordinele stapanilor sai americani de a se decupla de multele si ieftinele resurse naturale ale Rusiei, plesuvul din fruntea Germaniei ii aduce tara la sapa de lemn, adica la faliment total si saracie lucie!

    1. Așa e....Germania e în hipnoză

      cate ruble incasezi lunar

    Ha!Ha!Ha! ... Ce glumet esti ma Olaf. Ce tampenii spui ma neamtule dupa ce ati vrut sa puneti mana pe resursele Rusiei. Ati impins totul pana in coasta Rusiei ca ati crezut ca ii puteti face di pe ei colonie. Merkel a fost desteapta, dar ma Olaf tu esti fara coloana. Ai facut Germania colonia SUA atat si nimic mai mult. Ati saracit populatia din UE pentru interele SUA. Din nou Rusia s-a opus neormaxismului, fascismului din SUA si UE.

    1. Game,set and match USA......Germany lost the game

      Game,set and match USA......Russia lost the game

      esti dus cu capul aliosa

    daca vreti pace , nu mai alimentati cu arme razboiul !

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb