THEODOR PALEOLOGU: "Atât domnul Iohannis, cât şi doamna Dăncilă sunt simboluri ale eşecului învăţământului românesc"

M.A.I.
Politică / 6 noiembrie 2019

Theodor Paleologu (Sursă foto: Twitter)

Theodor Paleologu (Sursă foto: Twitter)

Candidatul PMP la Preşedinţia României, Theodor Paleologu, consideră că doi dintre contracandidaţii săi - Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă - "sunt simboluri ale eşecului învăţământului românesc", el făcând această afirmaţie în legătură cu faptul că ambii au predat elevilor, transmite News.ro.

"Atât domnul Iohannis, cât şi doamna Dăncilă sunt simboluri ale eşecului învăţământului românesc. Mă refer la ei pentru că au predat. Dar te întrebi cum, ce i-au învăţat e bieţii copii, chiar e o mare întrebare asta", a afirmat Theodor Paleologu, marţi seară, într-o emisiune la România TV.

Candidatul Partidului Mişcarea Populară spune că, în opinia sa, Klaus Iohannis nu are "calităţile unui pedagog", pentru că are un tip de personalitate "rigidă, izolată", care nu este obişnuită să discute cu oamenii.

Paleologu consideră că în ceea ce priveşte diplomaţia "relaţia cu Germania nu a fost fructificată cu adevărat".

"Contrar a ceea ce crede multă lume, domnul Iohannis nu e bun la diplomaţie. (...) Preşedintele trebuie să se implice şi în bucătăria diplomaţiei române", susţine candidatul PMP, spunând că, dacă ar fi preşedinte, ar sta, în vizitele în străinătate, nu în hoteluri, ci în sediile ambasadelor, pentru a vedea cum lucrează ambasadorii şi pentru a-i putea evalua şi pentru a-i rechema în cazul în care aceştia nu îşi fac datoria aşa cum trebuie.

Theodor Paleologu acuză "partidocraţia" - promovarea pe criterii de apartenenţă la un partid politic, potrivit News.ro.

"Partidele româneşti sunt adevărate mecanisme de antiselecţie, (...) promovând incompetenţi, impostori. Oamenii de bună credinţă dintr-un partid sunt primele victime ale acestui mecanism de antiselecţie. (..) Meritocraţia este cu adevărat un proiect de ţară, nu aş vrea să fie doar o formulă de campanie, aş vrea să fie parte dintr-un proiect de ţară pe termen lung", spune candidatul PMP.

Theodor Paleologu acuză de asemenea că prostia este cea care provoacă "mari catastrofe"

"E letală prostia, provoacă mari catastrofe", afirmă Theodor Paleologu, susţinând că "o bună ilustrare" a ceea ce poate provoca prostia este cazul Caracal.

Paleologu consideră că drama de la Colectiv este o ilustrare a "unde duc prostia, lăcomia, incompetenţa".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Paleologu vorbeste ce trebuie vorbit in ceea ce priveste meritocratia. Din nefericire pe vremea PDL meritocratia a insmnat eficacitatea in a fura si a mentine un sistem de crima organizata la guvernare. Nu neaparat Paleologu, el a fost iliescul PDL-ului. Luat individual Theodor Paleologu este cu siguranta o optiune mai buna decat Johannis, Diaconu, Dancila sau Barna. Un om valoros ajuns la maturitate politica, ii doresc succes.

    1. Vorbind pompos nu inseamna ca esti inteligent. Necesitatea sustinerii de catre PMP a acestui playboy spune multe. De aici concluzia mea ca nu e indeajuns de matur politic pe cit pretinde. este necesar pentru el scaunul pentru a plati din datorii. Dar asta este alta poveste pentru care chiar si eu doresc mult "succesuri" precum zis-a fiica presedintelui de onoare la PMP.

      Si la concluzia ca "e" toti niste lichele cind ajungi ? 

    Personal nu-mi inspira deloc incredere acest Paleologu. O fi el "scolit" in Universitati bune..dar nu vad ca ar fi lasat ceva bun in urma lui. Cat timp a fost la PDL ....???......Doar prin ..hau..hau...vezi ca aia nu e buna ca aia e asa...astea pot fi afirmatii ..multe fara acoperire. Si atunci..eu ii recomand lui Paleologu pana sa ajunga la a candida ca Presedinte..sa-si creeze un CV cu cateva rezultate atat pe plan intern cat si extern....si apoi mai discutam,.,Vreau sa ma convinga ca este capabil de "ceva". Totusi e o functie inalta acea de Presedinte al unei tari ...Nu ???

    mai citeva zile de figuratie . din alea 15 minute de glorie ti-au mai ramas 2

    Motivul numarul unu pentru care nu l-as vota.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb