Tîlvăr: "Sprijinul ferm pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova sunt esenţiale"

T.B.
Politică / 24 mai

Tîlvăr: "Sprijinul ferm pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova sunt esenţiale"

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt şi mediu, în raport cu posibila evoluţie a situaţiei, a afirmat, vineri, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la Black Sea and Balkans Security Forum, informează agerpres.

Potrivit sursei, "Războiul din Ucraina a arătat necesitatea unei prezenţe aliate robuste, puternice, în regiunea Marii Negre, fiind foarte clară nevoia de aderare a Ucrainei şi Republicii Moldova la Uniunea Europeană, proces pe care îl susţinem puternic. (...) Sprijinul ferm pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt esenţiale. Trebuie să lucrăm împreună pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova", a declarat Tîlvăr.

În opinia sa, anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Moscova în 2014 a transformat Marea Neagră în principala linie de confruntare între Federaţia Rusă şi cei pe care acest stat îi consideră adversarii săi şi a crescut instabilitatea regiunii, afectând interesele NATO şi ale ţărilor riverane, inclusiv ale României, transmite agerpres.

Conform sursei citate, "În acest fel, Rusia a inaugurat o nouă eră a războiului hibrid în regiunea Mării Negre unde mijloacele nonconvenţionale, inclusiv manipularea informaţiei şi interferenţele străine, au devenit predominante. Invadarea Ucrainei în luna februarie 2022 a generat o criză majoră de securitate în Europa evidenţiind totodată necesitatea unor capabilităţi de apărare robuste", a completat Angel Tîlvăr.

Potrivit ministrului, Marea Neagră este un nod central care leagă Europa, Asia Centrală, Caucazul, Marea Caspică, Orientul Mijlociu şi Marea Mediterană, o rută de tranzit între Occident şi Orient, care facilitează legăturile dintre Europa şi Eurasia prin coridorul mijlociu care include infrastructura critică, conductele de petrol şi gaz, cablurile de fibră optică, iar din această perspectivă orice eveniment din regiune are un impact geopolitic considerabil, precizează sursa indicată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Romania nu pune niciodata toate oualele in acelasi cos .Romania va acizitiona doar sistemele militare dovedite performate ca si proiectie finala a acizitiilor sale .Exemplul cel mai concludent este achizitia de sisteme Patriot si avioane F16 ce vor parcurge calea catre Ucraina .In locul lor vor veni sistemele de aparare Franco -Germane care in marea lor majoritate au si o componenta britanica .Asa cum Romania a stiut sa nu isi epuizeze stocurile si resursele de energie si a avut grija sa aiba un MIX energetic extrem de dversificat tot asa procedeaza si cu echipamentele militare .Rep .Moldova ,Ucraina si Romania devin un întreg militar .Dupa spargerea in bucatele a Visegradului Romania realizeaza teritorial tratate cu cele doua state prietene aflate la granita de est devenind astfel o putere regionala .O Romania ce ajunge ca si componenta numerica militara impreuna cu Rep.Moldova undeva la 200 de mii de luptatori realizeaza impreuna cu armatele Ucrainei si cu cei 200 de mii de luptatori ucrainineni deja antrenati in Occident o imensa forta militara .Un bloc militar ce va ajunge in curind la cel putin 500 de mii de luptatori bine echipati si bine antrenati .

    1. cred ca e o analiza perfecta si stupida!

      trebuie sa ne intoarcem la arcuri cu sageti,Rambo darama elicoptere cu arcul,e bine sa donam totul,sa platim sa schimbam armamentul ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb