TIMON :  "Au fost gândite facilităţi de plată personalizate pentru a achiziţiona de locuinţe noi"

M.D.
Miscellanea #Construcţii / 16 aprilie 2018

"Au fost gândite facilităţi de plată personalizate pentru a achiziţiona de locuinţe noi"

Conform comunicatului de presă remis către Redacţie, dezvoltatorii care vor fi prezenţi în cadrul tIMOn - Târgul Imobiliar Naţional au gandit pentru clienţii lor facilităţi de plată care să înlesneasca achiziţiile imobiliare. De la clasica plată cash cu discount mai mult sau mai puţin mare, trecând prin rate la dezvoltator sau prin tranşe de plată intinse pe câţiva ani de zile, dezvoltatorii care nu îşi permit astfel de facilităţi pentru clienţii lor au gândit şi semnat contracte de colaborare extrem de avantajoase pentru clienţi, atât cu bancile cat şi cu brokerii de credite, astfel încât alergarea după finanţare să nu mai fie una din grijile principale atunci când ne alegem o locuinţă.

Referitor la modalitatea de plată cu bani cash, reprezentanţii tIMOn au afirmat: "Clasica negociere la achiziţia de locuinţe s-a făcut întotdeauna pe principiul «am bani cash». Dezvoltatorii spun însă, astăzi, că banii cash nu mai reprezintă neaparat un avantaj în negociere. Tot bani cash primim şi de la bancă, şi tot în ziua în care se semnează contractul de vânzare-cumpărare. De obicei, o negociere de acest gen durează mai mult decât un credit, aşadar nu reprezintă în mod necesar un avantaj. În acest moment, preţurile din piaţă sunt unele corecte, adaptate atât puterii de cumpărare cât şi preţurilor de construcţie. Din acest motiv, negocierile ieşite din comun din 2006 nu se vor mai întâmpla curând".

"Povestea ratelor la dezvoltator a luat amploare imediat ce a ânceput criza economică, în 2007 şi a continuat câţiva ani buni. Dar aici cumpărătorii trebuie să aibă grijă. Să verifice de mai multe ori contractul de vânzare-cumpărare, să se asigure că firma dezvoltatoare va ramâne în piaţă mulţi ani sau că fondul de investiţii nu are programat un exit pe perioada ratelor. De asemenea, se întamplă ca, în general, pe perioada ratelor, dezvoltatorul să îşi păstreze, prin contract, privilegiul vânzatorului, ceea ce înseamnă că, până la terminarea ratelor şi semnarea noului contract de vânzare-cumpărare, locuinţa nu va putea fi vândută, închiriată sau ipotecată. Cu grijă mare, luând în calcul toate variabilele, pentru o anumită categorie de cumpărători, ratele la dezvoltator rămân singura variantă viabilă", adăugat Vlad Vlăsceanu, director tIMOn.

Majoritatea dezvoltatorilor şi agenţiilor prezente la tIMOn au contracte de colaborare şi protocoale semnate cu una sau mai multe bănci de renume. Aceastea presupun atât condiţii mai avantajoase pentru clienţi, cât şi, într-un fel, tratament preferenţial, aceasta însemnand că, în loc să stai la rând sau să alergi de la o bancă la alta, eşti aşteptat la bancă şi primit cu drag şi repect. Poate părea puţin pentru cei care nu au încercat niciodată să obţină un credit, dar este extrem de mult, ca avantaj în timp şi psihologic, pentru cei care au mai trecut prin aceasta poveste şi stiu cât durează.

"Dat fiind faptul că în cadrul tIMOn facem lansarea oficială a vânzărilor, şi că SwissLake este un proiect dedicat familiilor, am gandit multiple facilităţi de plată, astfel încât clienţii să aleagă exact ce li se potriveşte mai bine. În cadrul tIMon, avem disponibil sistemul de rate la dezvoltator, în stand va fi prezent şi un broker de credite. În plus, avem şi o înţelegere de finanţare cu BCR, care presupune un flux mai bun de transmitere a documentelor, răspuns mai rapid, ofiţeri de credit dedicaţi." (Alexandru Soare, senior broker SwissLake)

"Scrisoarea de garanţie este o metodă folosită deja de mulţi ani în alte ţări. Noi considerăm că este un gest firesc, de curtoazie pentru cumpărători şi sperăm pentru o funcţionare sănătoasă a pieţei rezidenţiale, ca toţi jucătorii din piaţă să adopte această metodă", a declarat Rafaela Nebreda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb