Titlurile de stat Fidelis vândute pe piaţa de capital, în iulie, au debutat la BVB

G.U.
Piaţa de Capital / 16 iulie 2021

Titlurile de stat Fidelis vândute pe piaţa de capital, în iulie, au debutat la BVB

Ministerul Finantelor (MF) a atras 614,5 milioane lei si, respectiv, 59 milioane euro (valori însumând 905 milioane lei - 183,5 milioane euro), prin a patra ofertă primară de vânzare de titluri de stat pentru populaţie (FIDELIS) derulată în ultimele 12 luni prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Astfel, valoarea celor patru runde de finanţare derulate în ultimele 12 luni la BVB de către Ministerul Finanţelor a depăşit 7 miliarde lei (peste 1,4 miliarde euro).

"Continuarea şi în acest an a ofertelor în cadrul programului FIDELIS este o dovadă că Guvernul doreşte să ofere populaţiei alternative de economisire sigure prin instrumente guvernamentale. Programul FIDELIS este unul dintre programele de titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor şi care este derulat prin piaţa de capital pentru a oferi investitorilor persoane fizice oportunităţi de investire şi flexibilitate în administrarea disponibilităţilor pentru investiţii", a declarat Prim-ministrul Florin Cîţu, ministru interimar al Finanţelor.

Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, a declarat: "Suma atrasă de Ministerul Finanţelor prin cele patru oferte este una impresionantă şi demonstrează că investitorii sunt dispuşi să-şi plaseze banii atunci când li se oferă oportunităţi de investiţii. Putem spune că a patra ofertă pentru vânzarea de titluri de stat Fidelis este un succes luând în calcul suma atrasă şi estimările cu privire la evoluţia inflaţiei în România. Totodată, trebuie să vedem că derularea ofertei Fidelis s-a suprapus în mare parte cu derularea altei IPO pentru vânzarea de acţiuni. Deşi vorbim de două tipuri de investitori în funcţie de profilul de risc al acestora, totuşi, vedem că investitorii de retail au dislocat cumulat aproape 1,4 miliarde lei pentru a subscrie la cele două IPO. Având această imagine de ansamblu, putem spune că piaţa de capital a dovedit din nou că este capabilă să absoarbă oferte de dimensiuni considerabile şi să finanţeze economia României."

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb