Investiţii majore în cămine studenţeşti

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 11 octombrie

Aceste investiţii vizează crearea a 1.087 de locuri noi de cazare şi modernizarea a 9.573 de locuri existente. Prin aceste măsuri, Guvernul urmăreştesă sprijine studenţii cu resurse financiare limitate şi să creeze condiţii favorabile pentru dezvoltarea educaţională şi personală a tinerilor.

Aceste investiţii vizează crearea a 1.087 de locuri noi de cazare şi modernizarea a 9.573 de locuri existente. Prin aceste măsuri, Guvernul urmăreştesă sprijine studenţii cu resurse financiare limitate şi să creeze condiţii favorabile pentru dezvoltarea educaţională şi personală a tinerilor.

English Version

Ministerul Educaţiei a anunţat semnarea a 42 de contracte de finanţare pentru construcţia şi modernizarea căminelor studenţeşti, în urma primului apel din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Aceste investiţii vizează crearea a 1.087 de locuri noi de cazare şi modernizarea a 9.573 de locuri existente. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat, în cadrul unei şedinţe de Guvern, priorităţile privind dezvoltarea infrastructurii universitare, subliniind importanţa asigurării unor condiţii decente de cazare pentru studenţi: ""Uneori, asigurarea unui loc în cămin poate face diferenţa între a continua studiile şi a renunţa la ele. Ne dorim ca orice tânăr să poată avea acces la un mediu în care să-şi atingă potenţialul, iar creşterea numărului de locuri în campusurile universitare este esenţială pentru asta. Trebuie să eliminăm condiţionarea parcursului academic al studenţilor de posibilităţile financiare ale familiei". Prin PNRR, Ministerului Educaţiei i-au fost alocate 260 de milioane de euro pentru investiţii în cămine, cantine şi spaţii de recreere. În urma unui al doilea apel, au fost depuse proiecte pentru 2.664 de locuri noi de cazare şi pentru modernizarea a 7.199 de locuri, proiectele urmând să fie contractate până la sfârşitul lunii octombrie.

În cadrul Programului Naţional de Construcţii, Ministerul Educaţiei finanţează, de asemenea, construcţia a 30 de cămine studenţeşti, care vor adăuga 10.244 de locuri de cazare în 13 centre universitare din ţară. Trei dintre acestea au fost deja finalizate, iar alte zece se află în faza de execuţie.

Prin aceste măsuri, Guvernul urmăreşte să sprijine studenţii cu resurse financiare limitate şi să creeze condiţii favorabile pentru dezvoltarea educaţională şi personală a tinerilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb