BVB Debut "verde" de săptămână la bursa noastră

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 octombrie

Debut "verde" de săptămână la bursa noastră

Acţiunile Banca Transilvania - pe prima treaptă în topul rulajului

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri, în debutul săptămânii de tranzacţionare, într-o zi cu aprecieri uşoare ale pieţelor europene. Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de titluri de la BVB, a avut un avans de 1,65%, la 17.748 de puncte, în vreme ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a urcat cu 1,45%, până la 3.319 puncte.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 54 milioane lei, peste cea din sesiunea anterioară, de 45,2 milioane lei.

Brokerii de la Prime Transaction au scris, în raportul lor zilnic: "Prima zi a săptămânii curente s-a dovedit favorabilă pentru majoritatea indicilor locali, singurul care a încheiat şedinţa de tranzacţionare pe minus fiind BETAeRO cu -0,07%. Totalul tranzacţiilor realizate a fost de 10,86 milioane lei, sub media de 133,6 milioane lei din acest an. Cea mai lichidă societate a fost Banca Transilvania (TLV), cu tranzacţii de 10,17 milioane lei. Din indicele BET se remarcă evoluţiile companiilor BRD-Groupe Societe Generale (BRD), 6,97%, Antibiotice (ATB), 4,67% şi Transelectrica (TEL), 4,26%%. În contrast se află emitenţii: One United Properties (ONE), -0,37%, Premier Energy (PE), -0,38% şi TeraPlast (TRP), -1,71%".

Acţiunile Banca Transilvania au încheiat ziua la preţul unitar de 28 lei, în creştere cu 2,38%.

Pe poziţia a doua în topul valorii tranzacţiilor din piaţa "regular" s-au situat titlurile OMV Petrom (SNP), ce s-au apreciat cu 0,27%, la preţul de 0,73 lei, pe fondul unor schimburi de 7,8 milioane lei.

Acţiunile Hidroelectrica (H2O) au încheiat ziua la preţul unitar de 125,6 lei, în creştere cu 0,08%, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 5,8 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD), ce au cumulat un rulaj de 2,6 milioane lei, acţiunile BRD încheind ziua la preţul de 21,5 lei.

În piaţa "deals" nu a avut loc niciun schimb.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,19%, la 61.860 de puncte, în vreme ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a avut un avans de 0,81%, până la 1.246 de puncte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb