TMK Europe vrea să vândă 59,4% din TMK - Artrom

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 aprilie 2019

TMK Europe GmbH, acţionarul majoritar al TMK - Artrom (ART), vrea să lanseze o ofertă publică secundară pentru 69 milioane de acţiuni TMK, echivalentul a 59,3955% din societate, se arată într--un comunicat al producătorului de ţevi din Slatina remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Societatea nu va încasa direct fondurile obţinute din ofertă. Cu toate aces-tea, se aşteaptă că TMK Europe va subscrie, din încasările nete rezultate în urma ofertei, o sumă reprezentând echivalentul în lei a 62,3 milioane de euro, într-o majorare de capital social subsecventă, aprobată de acţionarii TMK - Artrom în data de 5 aprilie 2019", se arată în raportul emitentului.

Atunci, acţionarii au aprobat majorarea capitalului social cu cel mult 188,25 milioane de lei, prin emiterea de maximum 75 milioane de acţiuni ART, cu valoare nominală de 2,51 lei fiecare, în scopul obţinerii de lichidităţi pentru diminuarea datoriilor societăţii, care la finalul primului trimestru din 2019 erau în sumă de 1,147 miliarde de lei.

"Pentru a scădea gradul de îndatorare al companiei, suma care urmează a fi colectată în majorarea de capital va fi utilizată, în principal, pentru plata de către societate a preţului achiziţiei din data de 21 decembrie 2018, de la acţionarul vânzător, de acţiuni în capitalul social al TMK-Reşiţa", se mai arată în notificare.

Este vorba despre achiziţia făcută la finele anului trecut de către TMK - Artrom, care a cumpărat producătorul de oţel TMK Reşiţa de la TMK Europe, firma - mamă a Artrom, pentru suma de 62,2 milioane de euro.

Pentru operaţiunea de piaţă anunţată acum, Raiffeisen Bank SA, Raiffeisen Centrobank AG şi WOOD & Company Financial Services au fost desemnaţi Coordonatori Globali Comuni şi Deţinători Comuni ai Registrului de Subscriere al Ofertei, în timp ce BT Capital Partners a fost desemnat Agent Retail al Ofertei, iar Renaissance Securities (Cyprus) Limited a fost desemnat Co-Manager.

"Se aşteaptă ca TMK Europe să desemneze WOOD & Company Financial Services, ca Manager de Stabilizare pentru a efectua tranzacţii, cu scopul de a menţine preţul de piaţă al acţiunilor ART la un nivel care nu va reflecta în mod obligatoriu preţul de piaţă la acel moment. Cu toate acestea, există şi posibilitatea să nu se desfăşoare nicio operaţiune de stabilizare", se mai arată în raportul TMK - Artrom, în care se adaugă: "Detaliile complete ale ofertei vor fi incluse în Prospectul care este de aşteptat să fie publicat în timp util de către societate, după aprobarea Prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară".

Grupul TMK - Artrom a obţinut un profit net de 0,3 milioane de lei, după primele trei luni ale anului curent, în scădere cu 97,5% faţă de cel raportat pentru aceeaşi perioadă a anului 2018, ca urmare a diferenţelor de curs nefavorabile înregis-trate în primul trimestru al acestui an.

La nivel individual, TMK - Artrom a obţinut, după primele trei luni ale anului curent, un profit net de 9,45 milioane de lei, cu 25% mai mare decât cel raportat pentru primul trimestru al lui 2018.

TMK Europe cu sediul în Dusseldorf deţine 92,73% din TMK - Artrom.

Valoarea de piaţă a emitentului la BVB se ridică la 453 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb