Toader: "Am făcut o analiză a raportului MCV"

T.T.
Politică / 26 noiembrie 2018

Tudorel Toader (sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader (sursa foto: Twitter)

Actualizare Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, astăzi, că nu va participa la recepţia de 1 Decembrie organizată de Administraţia Prezidenţială la Palatul Cotroceni.

"Eu nu (voi participa - n.r.). (...) Încă nu m-am decis (unde voi merge - n.r.), undeva unde o să fiu invitat. Am foarte multe invitaţii şi o să aleg zilele astea. Sper să fiu într-o stare de sănătate bună", a spus Dragnea, la finalul BPN al PSD, potrivit Agerpres.

-----

Actualizare Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, că în şedinţa coaliţiei de la începutul săptămânii viitoare se va decide calea de urmat, în cazul în care şeful statului Klaus Iohannis va refuza să îşi îndeplinească atribuţiile legale în ceea ce priveşte numirea unor noi miniştri, subliniind că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va întocmi un draft pentru o posibilă sesizare la CCR în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională.

"Am avut o şedinţă de BPN unde am discutat două chestiuni punctuale. Din acest motiv l-am invitat şi pe domnul ministru Toader - şi anume situaţia în care ne aflăm în urma refuzului preşedintelui Iohannis de a elibera din funcţie doi miniştri şi de a numi în funcţie două persoane propuse. (...) I s-a solicitat domnului ministru Toader ca până la sfârşitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituţională în cazul în care şi după 1 Decembrie preşedintele va refuza să îşi îndeplinească atributele constituţionale şi să ia act de solicitările prim-ministrului. În funcţie de ce va face preşedintele Iohannis, luni, într-o discuţie în coaliţie, vom hotărî calea de urmat. Nu vom putea sta la nesfârşit cu un Guvern în care preşedintele vrea să se implice fără să aibă competenţă constituţională", a precizat Dragnea, la Parlament.

El a spus că PSD nu ia în calcul un demers de suspendare din funcţie a preşedintelui, conform Agerpres.

------

Actualizare Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, astăzi, existenţa unui posibil conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele României.

Prezent la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, Toader a arătat că unul dintre subiectele de discuţie s-a referit la "calea de urmat", după ce preşedintele Iohannis a refuzat să semneze decretul pentru doi miniştri validaţi de conducerea PSD.

"Un subiect discutat este care este calea de urmat, pornind de la împrejurarea faptului că doi miniştri au fost refuzaţi pentru a fi numiţi în Guvern, revocarea unora şi numirea celorlalţi doi. Eu mi-am exprimat punctul de vedere la precedenta prezenţă aici. L-am exprimat şi în scris şi în prezenţa dumneavoastră. Sigur că având convingerea în justeţea acestor argumente mi-am menţinut punctul de vedere şi azi", a spus Tudorel Toader, la Parlament.

El a precizat că până luni va redacta un draft privind o posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedinte.

"Săptămâna aceasta, până luni, voi redacta un draft, un proiect de sesizare, o posibilă sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României, pe de o parte, şi preşedintele Republicii, pe de altă parte, conflict rezultat din refuzul preşedintelui de revocare şi respectiv de semnare a miniştrilor propuşi", a declarat ministrul Justiţiei la Parlament, potrivit Agerpres.

-------

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, astăzi, că a făcut o evaluare a raportului MCV privind posibilele soluţii de urmat în procesul de legiferare referitor la legile justiţiei, pentru a se stabili în ce măsură vor fi aplicate recomandările din raport.

Toader a participat la şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD, care are loc la Palatul Parlamentului.

"Am fost invitat pentru a exprima un punct de vedere documentat juridic cu privire la două chestiuni. În primul rând, în spaţiul public naţional, în spaţiul public european se reia şi se discută în forme şi cu accente diferite modul în care România înţelege să pună în aplicare recomandările din raportul MCV. Noi am făcut la Ministerul Justiţiei o analiză, o evaluare a raportului, considerente privind posibilele soluţii de urmat în opera de legiferare, astfel încât în limitele competenţelor de legiferare, în limitele exigenţelor constituţionale să vedem cum şi cât punem în aplicare respectivele recomandări", a spus ministrul Tudorel Toader.

Ministrul a precizat că documentul va fi prezentat, cel mai probabil, vineri.

"Noi avem la Ministerul Justiţiei un astfel de material, pe care îl vom dezvolta, îl vom îmbunătăţi şi cel mai probabil în cursul zilei de vineri îl voi prezenta spre analiză şi decizie", a mai spus Toader, conform Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. la raport , tudorica

    Presedintele NU a refuzat...a zis ca analizeaza dupa 1.12.2018. Deci nu si-a exprimat categoric pozitia. Dar eu nu inteleg cum e cu Paul Stanescu

    ...care nu si-a dat demisis...el motivand ca nu cunoaste motivele pentru care trebuie sa-si dea demisia. E posibil sa numesti pe cineva in functie inainte de al demite pe celalalt ??? 

    Acest Tudorel este un informator colaborator al fostei securități, un paria susținut de oligarhii cu trese sa distrugă ceea ce a mai rămas bun din justiția română.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb