TOADER, DESPRE CONSTITUIREA COMPLETURILOR DE 5 JUDECĂTORI:  "O încălcare a legii, cu caracter de continuitate"

T.T.
Politică / 26 ianuarie 2019

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, ieri, pe pagina sa de Facebook, că desemnarea completurilor de cinci judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a reprezentat o încălcare a legii, cu caracter de continuitate, constatată printr-o decizie general obligatorie a Curţii Constituţionale a Românei (CCR).

Toader oferă ca exemplu o hotărâre pronunţată în 15 septembrie 2015, în cauza Tsanova-Gecheva împotriva Bulgariei, în care CEDO a stabilit că "este de datoria statelor membre ale Convenţiei să asigure o bună administrare a justiţiei", însă situaţia din ţara noastră nu face referire la un caz singular, precum cel din decizia CEDO.

"În România, prin decizia CCR (...), s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte şi ÎCCJ, pe de altă parte, generat de hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ, (...) potrivit cărora au fost desemnaţi prin tragere la sorţi doar patru din cei cinci membri ai Completurilor de cinci judecători. Nu este vorba, aşadar, despre un caz singular/specific, precum în cauza soluţionată de CEDO, care a analizat, în acel context factual, desemnarea unui judecător raportor într-un complet de cinci judecători. Nu este vorba nici despre vreo controversă doctrinară ori divergenţă jurisprudenţială în privinţa desemnării judecătorilor completelor de cinci judecători, ci de o încălcare a legii, cu caracter de continuitate, constatată printr-o decizie general obligatorie a CCR. Această decizie nu poate fi lipsită de efecte juridice", a declarat Toader.

Forumul Judecătorilor din România a publicat, ieri,o decizie a CEDO care preciza "Chiar presupunând că desemnarea unui judecător raportor într-un complet de cinci judecători nu a fost efectuată aleatoriu, neexistând alte dovezi ale lipsei de imparţialitate a judecătorilor care alcătuiesc completul, nu rezultă încălcarea exigenţelor art.6 din Convenţie din acest punct de vedere".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. TT în gând cu AMNISTIA și GRAŢIELA ni-0 trage intempestiv: pune lacăt pe PUȘCĂRII și pe TOATĂ JUSTIŢIA și la PACHET în ȘOMAJ = sare BVB la 1€ = 1RON; OUT M. ISCĂLESCU !!!!!!

    1. Sindicatul securiștilor penitenciariști va da un comunicat după tine. :)))))))

    Daca toader si psd-alde-udmr s-au uita in oglinda si ar spune citatul din titlul acestui articol, as fi de acord cu ei.

    1. Kovesi, Lazăr, Negulescu, Onea și Man sunt concreți. Nu e cu dacă.

      sunt la fel de concreti ca si averile nejustificabile cu veniturile declarate ale ciumei rosii, ciuma rosie care ne explica cum e cu grija fata de tara si popor, dar nu ne poate explica cum e cu devalizarile bugetelor publice si pensiile speciale

      Să-ți explice SRI care protejează mafia securistă din România.

      Un serviciu secret care face investigații timp de 30 de ani și-l exilează pe securistul Ghiță în Serbia e un pic mai responsabil pentru rapturi decât un politician șantajat să-și vadă de drum. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb