Tokes: Liderii UDMR ar trebui să dea socoteală maghiarilor şi Curţii de Conturi privind cheltuirea fondurilor

T.D.
Ziarul BURSA #Politică / 23 februarie 2011

Liderii UDMR ar trebui să dea socoteală întregii comunităţi maghiare privind fondurile dobândite din România şi Ungaria, atâta vreme cât îşi revendică întreg monopolul politic şi economic asupra comunităţii maghiare, a susţinut, ieri, europarlamentarul Laszlo Tokes, preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

Conducerea UDMR "a supt la două ţâţe, atât din fonduri din Româ-nia, cât şi din Ungaria", spune Tokes şi ar trebui să dea socoteală "pentru fondurile dobândite şi modul de folosire", nu numai comunităţii maghiare, ci şi Curţii de Conturi.

Tokes susţine că există un întreg sistem de fundaţii prin care liderii UDMR beneficiază de banii celor două bugete şi care le susţin puterea politică şi monopolul economic.

Laszlo Tokes a declarat, citat de Agerpres: "Este trist că UDMR este preocupat mai mult de soarta ei şi nu de interesele celor pe care ar trebui să-i reprezinte. Cauza comunităţilor maghiare este pe al doilea loc în agenda UDMR".

Europarlamentarul a mai reproşat liderilor UDMR că se amestecă şi în viaţa Bisericilor istorice, a Bisericii reformate, ca semn al "colonizării politice". Tokes a dat ca exemplu chiar numirea în funcţia de prim-curator al Eparhiei reformate de pe lângă Piatra Craiului a deputatului în Parlamentul României, Varga Attila.

Declaraţiile lui Laszlo Tokes vin în contextul în care în perioada 26-27 februarie va avea loc, la Oradea, congresul UDMR, în care maghiarii îşi vor alege o nouă conducere.

Averea lui Tokes, verificată de ANI

Europarlamentarul Laszlo Tokes a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a primit, recent, o adresă de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) prin care i se aduce la cunoştinţă că se va efectua evaluarea averii sale dobândite în perioada deţinerii funcţiilor publice. Verificarea ANI a început în urma unei sesizări depuse de un fost preot reformat din Satu Mare

care susţine că Tokes ar fi acumulat, împreună cu familia sa, o avere ce depăşeşte veniturile realizate. Tokes şi-a manifestat disponibilitatea faţă de investigarea ANI şi a spus că întotdeauna a lucrat "cu mâna curată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb