TOMAC:  "Implementarea bugetului pe 2018 va fi una dintre cele mai mari încercări pe care le are actuala coaliţie de guvernare"

A.C.
Politică / 7 decembrie 2017

Eugen Tomac (Sursa foto: Facebook)

Eugen Tomac (Sursa foto: Facebook)

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat astăzi că implementarea bugetului pe 2018 va fi una dintre cele mai mai încercări pentru Coaliţia de guvernare, iar primarii din ţară au un motiv real de îngrijorare, potrivit unei surse din presă.

Eugen Tomac a spus, citat de News.ro: "În mod real există o îngrijorare în rândul administraţiei locale. Eu am avut o întâlnire în urmă cu două zile cu ministrul Finanţelor şi l-am întrebat care sunt raţiunile pentru care Guvernul, în timp de creştere economică, a decis să modifice legislaţia fiscală. Domnia sa mi-a răspuns că în SUA se întâmplă acelaşi lucru, de ce nu l-am face şi în România?".

De asemenea, el spune că partidul său are temeri în ceea ce priveşte implementarea schimbărilor din sistemul fiscal, iar primarii se arată destul de numulţumiţi de acest lucru.

Tomac a menţionat: "Temerea noastră este că aparatul de stat nu ese pregătit să implementeze măsuri atât de radicale în sistemul fiscal şi deja aleşi apropiaţi arcului guvernamental transmit nemulţumiri destul de ferme. Aşteptăm cu interes bugetul să vedem de unde se vor găsi bani pentru că, până acum, din programul de guvernare pe care îl are PSD au rămas doar lozincile din el".

Tomac mai aminteşte şi de ancheta PSD asupra Guvernului Cioloş, care ar fi lăsat o gaură în buget, şi se întreabă cine va răspunde pentru golurile care vor exista anul acesta.

Liderul PMP a susţinut: "Bugetul va fi una dintre cele mai mari încercări pe care le are actuala coaliţie de guvernare, pentru că, dacă anul acesta au putut-o scălda cu diferite acţiuni politice, să nu uităm că au început anul cu o anchetă împotriva lui Cioloş, spunând că a întocmit prost bugetul. Să vedem Guvernul PSD cum l-a întocmit şi cine va răspunde pentru golurile care vor exista".

Întrebat dacă susţine ideea ieşirii în stradă la proteste, Tomac a afirmat că există deja oameni care se manifestă împotriva modificărilor legilor Justiţiei, iar dacă PSD nu îşi asumă angajamentele, posibil ca primarii să boicoteze votul final pentru buget.

Tomac a conchis: "Sunt un om care înţelege jocul democratic şi preţuieşte iniţiativa de a-ţi manifesta nemulţumirea. Sunt oameni care manifestează în stradă împotriva proiectelor de lege privind Justiţia. Din 3200 de primării din România, aproape 2000 de primării sunt ale PSD. Dacă aceşti oameni s-au trezit într-o realitate atât de dură în care nu-şi pot onora angajamente elementare în ceea ce priveşte cheltuielile, e clar că e posibil să ne trezim şi cu asemenea situaţie, când primarii PSD cer parlamentarilor PSD să voteze împotriva bugetului şi n-ar fi o premieră, pentru că, până la urmă, PSD-ul şi-a dat jos propriul Guvern".

Guvernul a aprobat miercuri bugetul de stat pentru 2018 şi urmează să fie dezbătut în Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb