Toni Greblă, votat de Senat ca judecător la Curtea Constituţională

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 17 decembrie 2013

Toni Greblă, votat de Senat ca judecător la Curtea Constituţională

Update 16:39 Băsescu: "CCR s-a dovedit un centru de echilibru al instituţiilor statului"

Preşedintele Traian Băsescu l-a felicitat, astăzi, pe Toni Greblă, cu ocazia învestirii în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a României (CCR), adăugând că instituţia s-a dovedit, în ultimii ani, "un centru de echilibru al instituţiilor statului".

Domnia sa a declarat: "Curtea Constituţională a României s-a dovedit, în ultimii ani, a fi, până la urmă, un centru de echilibru al instituţiilor statului, un centru care a reglat echilibrele din instituţiile statului şi care a permis României să avanseze. Am convingerea că prezenţa dumneavoastră printre judecătorii Curţii Constituţionale este un câştig pentru CCR. Vă felicit încă o dată şi vă doresc mult succes".

Pe data de 6 iulie 2012, senatorul Toni Greblă a citit, în faţa plenului parlamentar reunit, textul deciziei USL de a îl suspenda pe Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României. Totuşi, în acest an, la 1 august, acelaşi Toni Greblă declara în presă că o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu nu ar fi oportună.

---

Senatorul PSD Toni Greblă a fost numit judecător la Curtea Constituţională, prin votul dat, luni, de plenul Senatului, în absenţa senatorilor PDL, care au părăsit sala ca protest pentru că nu au fost convocaţi, în comisie, la audierea acestuia.

Candidatura sa a întrunit 123 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi o abţinere. Votul a fost electronic secret.

Anterior, Comisia juridică a decis, ieri, cu unanimitate de voturi, să înainteze plenului un raport favorabil pentru numirea lui Toni Greblă în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, din partea Senatului.

Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei Comisiei juridice de către preşedintele Tudor Chiuariu.

Toni Greblă a declarat că este o imensă responsabilitate şi nu este uşor să te desparţi de o activitate în Senat, timp de mulţi ani.

"Vine o vreme în care trebuie să mai schimbi câte ceva în activitate", a spus Greblă, precizând că speră ca instituţia Curţii Constituţionale să fie în continuare garantul respectării Constituţiei şi a statului de drept în România. "Eu, în întreaga mea activitate, m-am ghidat de cele mai multe ori nu după dorinţe individuale sau după dorinţe de grup. Întotdeauna am pus mai presus interesele ţării şi, din acest punct de vedere, intenţionez ca activitatea, dacă voi fi confirmat de Senat, să fie în aşa fel desfăşurată încât populaţia, mass-media, unele cercuri din România să nu mai vorbească despre această împărţire care nu este deloc folositoare activităţii Curţii Constituţionale", a spus Greblă, despre împărţirea influenţei în Curtea Constituţională, între USL şi preşedintele Traian Băsescu.

Toni Greblă a spus că nu crede că "pot să fiu într-una sau alta din tabere, ci voi face în aşa fel încât Constituţia să fie supremaţia legilor în România, iar statul de drept să fie apărat şi prin această instituţie, care se numeşte Curte Constituţională". "Dacă era ceva de descoperit, aţi fi descoperit în primul rând dumneavoastră, în tot aceşti ani", a mai spus senatorul PSD, întrebat dacă ar putea exista reproşuri din partea Opoziţiei, pentru a i se respinge nominalizarea. El a precizat că îşi va da demisia din partid imediat ce va fi confirmat, prin votul plenului Senatului, ca judecător al Curţii Constituţionale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb