Toshiba şi-a micşorat pierderile trimestriale, în urma reducerii costurilor

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 octombrie 2009

Producătorul japonez de electronice Toshiba Corp a înregistrat o scădere a pierderilor în al doilea trimestru fiscal, pe fondul reducerilor de costuri, ce au ajutat grupul să îşi depăşească estimările pentru prima jumătate a anului, relatează Bloomberg.

Grupul a afişat o pierdere netă de 200 milioane yeni (2,2 milioane dolari) în trimestrul ce s-a încheiat la 30 septembrie, după o pierdere de 26,9 miliarde yeni în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Toshiba.

Profitul operaţional, reprezentat de vânzări, excluzând costul bunurilor vândute şi cheltuielile administrative, a crescut la 39,6 miliarde yeni, de la 710 milioane yeni în aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările au scăzut cu 14%, la 1.620 miliarde yeni.

Toshiba reduce numărul locurilor de muncă, precum şi cheltuielile de capital şi cheltuielile alocate pentru cercetare, pentru a compensa o scădere a cererii pentru semiconductori, telefoane mobile şi televizoare.

Compania, care a afişat o pierdere record în anul fiscal anterior, şi-a menţinut estimările pentru anul fiscal ce se va încheia pe 31 martie, mizând pe o reducere a pierderilor şi pe o revenire la profit operaţional.

Pierderea netă din primul semestru a fost de 58 miliarde yeni, sub nivelul de 80 miliarde yeni estimat anterior, după o pierdere de 38,5 miliarde yeni în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania intenţionează să reducă nivelul costurilor fixe cu încă 10% în acest an fiscal, pe lângă planul iniţial, de reducere a costurilor cu 300 miliarde yeni, a anunţat în iunie preşedintele Toshiba, Atsutoshi Nishida.

Compania va suprima 3.900 de posturi temporare, în principal în cadrul diviziei de cipuri şi de televizoare LCD. Anul trecut, compania a mai disponibilizat 4.500 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb