TRADE WINDS - EVENIMENT DE PROMOVARE COMERCIALĂ AL DEPARTAMENTULUI COMERŢULUI SUA 35 de companii americane caută oportunităţi de afaceri, la Bucureşti

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii / 6 octombrie 2017

35 de companii americane caută oportunităţi de afaceri, la Bucureşti

Americanii, atraşi de creşterea economică şi de angajamentul României să cheltuiască 2% din PIB pentru apărare

Aproximativ 100 de companii americane vor veni în România, luna aceasta, în cadrul misiunii economice Trade Winds, eveniment al Departamentului Comerţului SUA, 35 dintre acestea având stabilite întâlniri cu firme autohtone, pentru a discuta eventuale parteneriate.

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerţului al SUA, care anul acesta se află la cea de-a zecea ediţie.

Potrivit lui Gregory O'Connor, consilier comercial regional în cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, companiile americane sunt interesate de afaceri în ţara noastră, datorită creşterii economice - aflată în topul statelor din Uniunea Europeană -, dar şi faptului că România s-a angajat să cheltuie 2% din PIB pentru apărare.

Companiile americane care vor veni la Bucureşti provin din diverse sectoare de activitate, precum apărare, automotive, securitate, agricultură.

"Ne concentrăm pe agricultură, pentru că avem, în SUA, companii cu tehnologie pentru irigaţii", a mai spus oficialul american.

Evenimentul este susţinut de Guvernul României. Recent, premierul Mihai Tudose a spus, în Parlament: "România va găzdui Trade Winds, cred că acele 100 de firme care vin în România sunt conştiente mai bine decât mulţi dintre noi de ceea ce înseamnă România drept competitivitate".

La eveniment vor participa, alături de reprezentanţii mediilor guvernamentale şi de afaceri române şi americane, oficiali şi oameni de afaceri din Bulgaria, Croaţia, Grecia şi Serbia, evenimentul fiind destinat regiunii sud-estice a Europei.

Seria de evenimente Trade Winds, lansată în 2008, are loc în diferite ţări sau regiuni ale lumii, având drept scop principal promovarea exporturilor americane pe terţe pieţe şi explorarea de noi oportunităţi de afaceri pentru companiile americane. Cele mai recente ediţii s-au desfăşurat în Chile (2016, pentru regiunea Americii Latine) şi Africa de Sud (2015, pentru regiunea central şi sub-sahariană a Africii), fiind foarte apreciate în mediul de afaceri american.

În primele nouă ediţii ale evenimentului, Departamentul Comerţului a facilitat exporturi de 240 milioane de dolari pentru companiile americane.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Romanii scot bani grei din buzunar pentru ca mai apoi sa ne omoram reciproc. Exact ca in primele 2 razboaie mondiale. Ne-am omorat intre noi ca mai apoi sa ne dam mana pentru o cauza "nobila": Uniunea Europeana. Acum ne vom bate cu altii. Nimeni n-a invatat nimic din istorie. Istoria si-a batut joc de noi repetandu-se - N Iorga.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb