TradeVille: Eli Lilly & Co. ridică ştacheta

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 august

Sursa: cnbc.com

Sursa: cnbc.com

Preţul acţiunilor Eli Lilly a crescut cu 9,2% după ce compania farmaceutică din SUA şi-a publicat rezultatele financiare, la data de 8 august. Eli Lilly a depăşit aşteptările şi şi-a îmbunătăţit prognozele pentru restul anului, în mare parte datorită creşterii vânzărilor medicamentelor pentru slăbit Mounjaro şi Zepbound. CEO-u Eli Lilly, David Ricks, a subliniat într-un interviu pentru CNBC că cererea pentru aceste medicamente este extraordinară, chiar şi fără un efort mare de promovare, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille.

Eli Lilly & Co. este o firma farmaceutică multinaţională cu sediul în Indianapolis, Indiana, Statele Unite, fondată în 1975 de colonelul Eli Lilly. Este una dintre cele mai vechi şi respectate companii din industria farmaceutică globală, recunoscută pentru dezvoltarea de medicamente inovatoare care au adus schimbări semnificative în tratamentul unor afecţiuni grave precum diabetul, cancerul, bolile neurodegenerative şi bolile autoimune. Modelul său de afaceri se concentrează pe cercetare, dezvoltare, producţie şi comercializare de medicamente inovatoare care sunt monetizate prin vânzarea medicamentelor şi a altor produse farmaceutice pe pieţele globale.

În prezent, directorul executiv este David A. Ricks, care ocupă această funcţie din 2017. Ricks este cunoscut pentru conducerea sa în strategii de creştere şi transformare a companiei, consolidând poziţia Lilly ca lider în domeniul farmaceutic global

Investitorii instituţionali deţin 38,97% din companie. Cea mai mare parte este controlată de Vanguard Group, care are 7,28%, PNC Bank ocupă locul al doilea, cu 5,41%, urmând BlackRock Fund Advisors, care deţine 4,35%.

Industria farmaceutică se va concentra pe inovaţia în tehnologia digitală

Industria farmaceutică se confruntă cu o complexitate tot mai mare şi o concurenţă acerbă, făcând din inovaţie un element esenţial pentru succes. Reformele sistemului de sănătate, schimbările demografice şi aşteptările pacienţilor modelează contextul actual. Acestea aduc restricţii sporite privind accesul şi preţurile, cu schimbări majore în SUA, UE, Germania, Italia, Japonia şi China, pentru a controla costurile medicamentelor. Îmbătrânirea populaţiei şi scăderea natalităţii cresc cheltuielile publice în sănătate şi evidenţiază nevoia de îngrijire preventivă. Aşteptările pacienţilor, marcate de neîncredere şi evitarea sistemului de sănătate din cauza costurilor şi inconvenientelor, reprezintă provocări pentru companiile farmaceutice. Pentru a răspunde acestor presiuni, se preconizează că industria se va concentra pe inovaţia în tehnologia digitală.

Inteligenţa artificială, un alt trend al anului 2024, provoacă schimbări importante în industrie, oferind posibilitatea de a analiza datele şi de a identifica modele relevante. Totuşi, este esenţial ca IA să fie utilizată în sinergie cu expertiză umană pentru a asigura un echilibru între avansul tehnologic şi înţelegerea umană, confirmă experţii.

În ceea ce priveşte terapiile, oncologia şi imunologia vor rămâne dominante în vânzări, dar avansurile în domenii precum obezitatea, Alzheimer şi bolile cardiovasculare vor câştiga din ce în ce mai mult teren.

Eli Lilly - rezultate peste aşteptări

Gigantul farmaceutic Eli Lilly a raportat joia trecută rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului 2024, care au depăşit aşteptările. Cifra de afaceri a ajuns la 11,30 miliarde de dolari, cu mult peste estimările de 9,92 miliarde de dolari. Profitul net a fost de 2,97 miliarde de dolari, adică un câştig pe acţiune de 3,28 dolari, depăşind aşteptările de 2,60 dolari.

Performanţa remarcabilă se datorează vânzărilor puternice de medicamente pentru diabet Mounjaro şi de injecţii pentru pierderea în greutate Zepbound. Cererea a depăşit cu mult oferta pentru ambele medicamente, forţând Eli Lilly şi rivalul său Novo Nordisk să investească masiv pentru a creşte capacitatea de producţie.

Toate acestea ajută compania să amelioreze problemele de aprovizionare. Vineri, baza de date a Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA a indicat că toate dozele de Zepbound şi Mounjaro sunt disponibile după perioade extinse de deficit, notează TradeVille.

"Observăm o cerere incredibilă şi nici măcar nu facem prea multe eforturi pentru a promova acest medicament", a declarat CEO-ul Eli Lilly, David Ricks, într-un interviu pentru CNBC, menţionând: "Ceea ce vedeţi este doar cererea organică a consumatorilor".

Ricks a menţionat că Eli Lilly a construit şase fabrici noi şi a angajat mii de lucrători pentru a spori capacitatea de producţie. După ce a obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare, în noiembrie, pentru medicamentul Zepbound, această injecţie săptămânală a generat vânzări de 1,24 miliarde de dolari în perioada respectivă, depăşind semnificativ estimările analiştilor, de 922,2 milioane de dolari, conform StreetAccount.

Între timp, medicamentul Mounjaro a generat venituri de 3,09 miliarde de dolari în al doilea trimestru, vânzări de trei ori mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut şi peste aşteptările analiştilor de la StreetAccount, de 2,39 miliarde de dolari.

În timpul teleconferinţei, managementul a menţionat că se aşteaptă ca preţurile pentru medicamente să fie stabile, fără tendinţe neobişnuite. Această declaraţie diferă de cea făcută de către Novo Nordisk, care a raportat vânzări mai slabe decât aşteptările în al doilea trimestru ale medicamentului său pentru pierderea în greutate Wegovy şi injecţiei pentru diabet Ozempic, în principal din cauza presiunilor inflaţioniste.

Perspective pozitive

În cadrul teleconferinţei privind rezultatele, compania farmaceutică a anunţat îmbunătăţirea perspectivelor. Producătorul de medicamente se aşteaptă acum ca veniturile pentru anul în curs să fie cuprinse între 45,4 şi 46,6 miliarde de dolari, o creştere de 3 miliarde de dolari. Compania a ridicat, de asemenea, estimarea veniturilor ajustate pentru întregul an la un interval de 16,10 - 16,60 dolari/acţiune, de la o estimare anterioară de 13,50 - 14 dolari/acţiune.

Eli Lilly a informat că majorarea estimărilor a fost determinată în principal de performanţa puternică a medicamentelor Mounjaro şi Zepbound. Compania se aşteaptă ca producţia de medicamente pentru slăbit în a doua jumătate a anului 2024 să fie cu 50% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Gigantul farmaceutic a anunţat că se află în dezvoltarea a unor pastile şi mai convenabile, care ar putea ajuta compania să faţă cererii accelerate.

Acţiunile Eli Lilly au câştigat peste 60%, în ultimul an

Acţiunile Eli Lilly au înregistrat o creştere de 62,44% în ultimul an, în timp ce avansul de la începutul anului (YTD) este de 45,64%, comparativ cu randamentul YTD de 12,39% al indicelui S&P 500 în care compania este inclusă. Raportarea rezultatelor financiare peste estimările analiştilor aferente trimestrului al doilea a dus la aprecierea acţiunilor cu 9,5% în şedinţa din 8 august 2023, preţul spărgând trendul descendent precedent. În ciuda unui gap-up, preţul nu a reuşit să închidă peste media mobilă simplă de 50 zile, nereuşind să confirme în totalitate schimbarea trendului.

TradeVille: Eli Lilly & Co. ridică ştacheta

Oportunităţi şi riscuri ale investiţiei în Eli Lilly

Oportunităţi

Preţ ţintă: Conform analiştilor care acoperă Eli Lilly, preţul ţintă pentru acest an este cu aproximativ 24% mai sus faţă de cel din piaţă. Luând în considerare şi creşterea din after-hours, diferenţa este cu atât mai mare.

Profitabilitate ridicată: Compania are un scor de solvabilitate de 72/100, indicând un nivel foarte ridicat. Cu alte cuvinte, cu cât scorul de profitabilitate este mai mare, cu atât compania este mai profitabilă.

Dividende: Compania a anunţat recent şi un dividend trimestrial, care va fi plătit în 10 septembrie. Investitorii înregistraţi până pe 15 august vor primi un dividend de 1,30 dolari/acţiune. Acest lucru reprezintă un difident anualizat de 5,20 dolari şi un randament de 0,67%.

Riscuri

Valoarea intrinsecă: Conform site-ului de specialitate AlphaSpread, valoarea intrinsecă a unei acţiuni Eli Lilly în scenariul de bază este de 356,43 dolari. Comparativ cu preţul actual de piaţă, Eli Lilly este supraevaluată cu 58%. Acest lucru reprezintă un risc pentru investitorii care se bazează pe analiza fundamentală pentru luarea deciziilor.

Insider trading: În ultimele 12 luni, persoanele cu funcţii de conducere au realizat tranzacţii de vânzare pentru acţiunile Eli Lilly, valoarea acestora ridicându-se la 23,2 miliarde de dolari. Ultima tranzacţie a fost efectuată pe 10 iulie 2024 de către Lilly Endowment (insiderul cu 10%), care a vândut acţiuni în valoare de 194,7 milioane de dolari.

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare.Lista potentialelor conflicte de interese, research-uri din ultimele 12 luni. Nu există instrument financiar fără risc.

--------

Sursele menţionate de TradeVille în acest raport sunt: site-ul companiei, telegraph.co.uk, CNBC, Reuters, Tradingview, AlphaSpread, defenseworld.net.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb