Traian Băsescu a revenit în funcţia de şef al statului

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 25 mai 2007

Traian Băsescu a revenit în funcţia de şef al statului

Preşedintele Traian Băsescu a preluat, miercuri seara, atribuţiile de şef al statului ro­mân. Ceremonia predării-primirii mandatului a avut loc la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu fiind întâmpinat, ca orice şef de stat român confirmat prin vot popular, cu onoruri militare.

Preluarea mandatului de şef al statului de către Traian Băsescu a avut loc la doar câteva zeci de minute după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii Curţii Constituţionale privind respectarea procedurii pentru organizarea şi des­fă­şu­rarea referendumului naţional din data de 19 mai 2007. Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 5 din 23 mai 2007 confirmă rezultatul refe­rendumului din 19 mai şi decide că Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de preşedinte al României.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele parlamentare, precum şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale să participe, luni, 28 mai, la o serie de consultări pe teme de interes naţional, informează Administraţia Prezidenţială. Principalele teme de pe agenda consultărilor sunt: modificarea Legii Electorale pentru introducerea votului în circumscripţii uninominale, activarea mecanismelor parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, degajarea unei majorităţi politice transparente şi responsabile, pe baza căreia să poată fi format un executiv stabil, care să asigure buna guvernare a ţării până la încheierea actualului ciclu electoral, stabilirea priorităţilor guvernamentale şi legislative pentru perioada imediat următoare, convenirea unei date clare pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, Legea lus­traţiei, precum şi finalizarea şi implementarea pachetului de legi referitor la siguranţa naţională.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cum adica draga autorule TB a fost "intampinat ca orice sef al statului roman, confirmat prin vot popular". Ca si cum au mai fost 1-- de sefi confirmati prin vot popular. E drept ca unii au fost alesi, dar el e primul confirmat sau nu ati aflat pana acum ca procedura demiterii si confirmari prin vot e in premiera.....? tot asa....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb