Traian Băsescu: "Guvernul acesta nu este al României, ci al PSD"

Politică / 28 octombrie 2017

Traian Băsescu (Sursa foto: Facebook)

Traian Băsescu (Sursa foto: Facebook)

"Această guvernare mutată la partid e cea mai toxică pe care a avut-o România", susţine fostul preşedinte

Senatorul Partidului Mişcarea Populară (PMP) Traian Băsescu a declarat ieri, la Timişoara, că guvernul şi ''partidul Dragnea'' nu înţeleg cât de mult rău fac economiei prin părerile pe care le exprimă, fostul preşedinte adăugând că stilul de guvernare practicat de social-democraţi este ''absolut nedemocratic'', potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă, Traian Băsescu a afirmat: ''Cred că suntem într-un stil de guvernare absolut nedemocratic, în care guvernul nu este al României, ci al PSD. (...) Guvernul şi partidul Dragnea sunt o brambureală! Oamenii aceştia nu înţeleg ce fac economiei cu părerile (exprimate public, n.r.). Azi avem split TVA, după o săptămână nu mai avem split TVA. Azi avem fond de solidaritate, apoi nu mai avem fond de solidaritate. Azi e 0,25, mâine fondul de solidaritate e 2,25. Azi avem Pilonul II de pensii, după câteva zile nu mai luăm banii de la Pilonul II de pensii, iar după alte câteva zile, iarăşi îi luăm''.

Băsescu a subliniat că prin "incompetenţă şi acţiune pompieristică", liderii social-democraţi nu-şi dau seama cât rău fac economiei, pentru că în momentul de faţă toate societăţile sunt în perioada de pregătire a bugetului pentru anul următor şi nimeni din conducerea companiilor private nu ştie cum să-şi scrie bugetul şi care îi vor fi priorităţile, ce resursă va avea la dispoziţie pentru producţie sau servicii şi pentru dezvoltare.

Senatorul PMP a argumentat: ''Toţi au păreri, iar când vine Dragnea şi trage concluzii, chiar îţi dai seama că vorbeşte unul fără să ştie ce a vorbit celălalt cu o zi înainte la televizor. Această guvernare, mutată la partid, este cea mai toxică guvernare pe care a avut-o România. Nici Adrian Năstase nu mutase atât de mult guvernarea la partid, cum a fost mutată acum. Năstase era premier, dar Dragnea nu este premier şi atunci a mutat guvernul la partid''.

Referindu-se la deficitul bugetar, Băsescu a menţionat că Uniunea Europeană (UE) calculează acest indicator după principiile ESA din 2010, în timp ce PSD merge pe calculul deficitului pe cash, în stilul Fondului Monetar Internaţional (FMI).

''În UE, deficitul ia în calcul şi creditele de angajament, care se adaugă la deficit - credite luate de guvern, de administraţiile locale, de companiile de stat - atâta timp cât nu sunt rambursate'', a precizat Băsescu.

În altă ordine de idei, fostul preşedinte a opinat că obiectivul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost iniţial ''să pună procurorii şi judecătorii sub control prin Inspecţia judiciară adusă la Ministerul Justiţiei'', dar când a văzut că ''nu merge'', s-a gândit să pună procurorii prin subordonare faţă de ministru.

Traian Băsescu a conchis: ''Am văzut câteva modificări pe care le-a introdus şi vom fi extrem de vehemenţi împotriva acestor modificări. (...) Din ce am văzut la televizor, aceasta este tendinţa pe care o are ministrul Toader''.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ba betivane, partidul aflat la guvernare traseaza liniile politice si economice! Asa este peste tot, guvernele nefiind independente de partidul/ partidele care il formeaza! Numai la guvernul Boc a fost o situatie "speciala", era condus de tine, [Fragment eliminat, conform regulamentului.]!

    1. Cat mai e CHF speculantule valutar si imobiliar?

      Francul e 4 lei, dar boc tot slugoi rămâne.

    Basescule mai toxic si mai mincinos decat tine nu sunt multi in tara asta.Numai fraeri te mai cred.Cand ai fost intrebat de reporter'pleaca medicii din tara,ce faceti' ai rasp[ns'lasa sa plece'.Faceai tratamente in strainatate iar altii nu aveau medic in comune care si pe vremea lui Ceausescu erau.Nesimtit ordinar.

    Cu MEGAviteză ÎNAINTEEE ...!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb