Traian Băsescu mai vrea un mandat la Primărie

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 9 ianuarie 2004

Totuşi, decizia candidaturii nu a fost luată, un cuvînt de spus în acest sens urmînd să-l aibă şi partenerul de alianţă al liderului PD, Theodor Stolojan

Preşedintele democrat se teme, însă, că de la Primărie nu l-ar putea ajuta prea mult pe liderul PNL în campania pentru alegerile generale

Preşedintele democrat Traian Băsescu mai vrea un mandat la Primăria Capitalei şi este convins că, în situaţia în care ar candida, ar cîştiga mandatul. Decizia în acest sens, însă, va fi luată numai de comun acord cu liderul PNL, Theodor Stolojan, partenerul de alianţă al lui Traian Băsescu. "Opţiunea mea personală este să mai fac un mandat la Primăria Capitalei şi sper că voi avea un Consiliu care să mă susţină", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, Traian Băsescu, subliniind, totodată, că nu va decide de unul singur. "Decizia va aparţine celor doi co-preşedinţi ai Alianţei, nicidecum celor care vin din vacanţă şi fac tot felul de declaraţii", a afirmat liderul PD, făcînd referire la cei ce au lansat ideea potrivit căreia Băsescu renunţă la Primăria Capitalei pentru a candida în alegerile generale în tandem cu Stolojan (Stolojan - preşedinte, Băsescu - premier).

Discuţiile cu Theodor Stolojan, pe tema candidaturii lui Traian Băsescu, au început deja, numai că decizia finală nu va fi făcută publică prea curînd.

Cei doi lideri sînt conştienţi că nu trebuie să piardă Primăria Capitalei, mai ales că Traian Băsescu este absolut sigur că nu are cum să nu cîştige fotoliul de primar general. În acelaşi timp însă, cei doi îşi pun problema luptei pentru alegerile generale, iar Traian Băsescu trebuie să-şi asume această responsabilitate, potrivit propriilor declaraţii. "Eu nu o să-l pot ajuta foarte mult pe Theodor Stolojan, dacă voi fi la Primăria Capitalei", spune Traian Băsescu, menţionînd că lupta nu va fi una deloc uşoară, întrucît "PSD trebuie înlăturat de la putere".

Partidul Democrat şi-a anunţat, ieri, obiectivele pentru 2004. PD îşi propune, în primul rînd, să obţină un rezultat bun în alegerile locale din luna iunie, rezultat care să-l menţină pe poziţia a doua în acest tip de scrutin. Cealaltă prioritate priveşte cîştigarea alegerilor legislative şi prezidenţiale, alături de PNL, partid cu care a alcătuit Alianţa Dreptate şi Adevăr.

Campania electorală a PD va fi realizată de compania autohtonă GMP, pe motiv că e mult mai ieftină decît o campanie realizată de o societate străină de profil. PD a avut o astfel de colaborare (externă), însă asistenţa şi implementarea recomandărilor date au fost extrem de scumpe, astfel că partidul lui Traian Băsescu s-a ales cu datorii semnificative către firma respectivă, după cum declară chiar liderul formaţiunii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb