TRAIAN BĂSESCU:  "Tot armata îl va da jos pe Erdogan"

Internaţional / 24 iulie 2016

Traian Băsescu

Traian Băsescu

Traian Băsescu îl critică pe Recep Erdogan pentru încercările sale de islamizare a Turciei şi afirmă că liderul de la Ankara nu face decât să-şi ducă ţara spre involuţie.

Fostul şef al statului consideră că acţiunile preşedintelui turc din ultimele zile vor atrage nemulţumiri şi dacă se va ivi ocazia, tot armata va fi cea care va putea să-l dea jos de la putere, scrie Digi24.ro. "Ce face Erdogan nu e o evoluţie a poporului turc. A sădi din nou islamismul şi a duce islamismul în interiorul instituţiilor statului şi a începe să ghideze viaţa turcilor după Coran, asta e una, dar eu aş privi Turcia prin riscurile de instabilitate, e o involuţie socială odată cu revenirea la islam", a spus fostul preşedinte, într-o emisiune televizată.

Pe de altă parte, Traian Băsescu spune că a avut o relaţie foarte bună cu Tayyip Erdogan în perioada în care acesta a fost premier.

"E un om instruit, cu experienţă politică enormă, însă a dat în această boală a reislamizării Turciei", a declarat Traian Băsescu.

"Am o experienţă de zece ani ca preşedinte şi ştiu cât de iluzorie poate fi puterea dată de stradă - azi o ai, mâine nu o ai. Puterea reală ţi-o dau instituţiile focusate pe acte democratice, asta înseamnă forţă reală continuă", a adăugat fostul şef al statului.

Turcia a anunţat noi măsuri ca urmare de puciului eşuat din 15 iulie. Au fost închise 35 de instituţii medicale, peste 1.000 de şcoli şi universităţi private, peste 1. 200 de fundaţii şi asociaţii. Toţi cei suspectaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat vor putea fi reţinuţi până la 30 de zile fără a li se aduce vreo acuzaţie oficială, au mai precizat autorităţile de la Ankara. Sunt zeci de mii de persoane reţinute, fie că sunt ele din armată, administraţie, justiţie şi învăţământ, mai scrie sursa citată.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. basescu recită acum poezia CIA si minte cu nerusinare.

    Ceea ce a facut Erdogan in 2013 a fost, de exemplu, sa elimine interdictia de a purta batic in institutiile publice din Turcia. Si l-a numit un act democratic. Are Bruxelles o astfel de interdictie? Da, Belgia a interzis baticul in 2010. Cand va fi si ia interzisa, va veni basescu si ne va spune ca asa este democratic. Eu gasesc EU si Bruxelles nedemocratice. 

    Recep Erdogan a distrus o economie care incepea sa se miste super-bine!!!!Islamizarea este un BLESTEM, un DEZASTRU!!!!Trebuie incheiata DEFINITIV discutia cu cretinismul de moschee in BUCURESTI!!!Fara islam!!!Romania este tara profund crestina!!!!

    1. Ti-ai mai dat in trecut masura limitelor intelectuale de care dispui... un rontaitor de propaganda mincinoasa. Despre ce islamizare vorbesti in Turcia? Poti da un exemplu? Au adus imamii in Guvern? Au botezat cu prelatii generatia noua de absolventi ai scolilor militare (pardon, asta este Guvernul Romaniei), au botezat tancurile (pardon, asta este tot Romania), au spus in juramintele parlamentarilor "asa sa imi ajute Dzeu" (pardon, asta este tot Romania)?

      S-ar putea sa descoperim ca Romania este mai religioasa in puterea administrativa decat este islamizata Turcia, mai caraghiosule Who. 

    Doisprezece ani de putere, dar Basescu nu a inteles puterea: puterea este definita de voturi si aderenta la mase, nu de institutii, astfel ca "sa ramii la putere" este o arta si cere mai multa politica decit simpla intriga de curte.

    Desigur, este vorba despre puterea democratica. 

    Mesaj eliminat, conform regulamentului.

    1. Ai dreptate. Armata trebuia sa il dea pe Basescu jos si sa il biciuiasa in piata publica. Nu sa ne dea el lectii de democratie acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb