Transelectrica: "Linia electrică dintre România şi Serbia va fi finalizată anul viitor"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 februarie 2016

Linia electrică de interconexiune dintre România şi Serbia, de 400 kV, pe relaţia Reşiţa-Pancevo, va fi finalizată în 2017, cu doi ani întârziere.

"Din punct de vedere al exportului, ne uităm la capacitatea de interconexiune, care este în jur de aproximativ 2.000 de MW. Am intrat într-o fază mai alertă cu linia de 400 kV Reşiţa-Pancevo, va fi gata la sfârşitul lui 2017. Sunt premise pentru export suplimentar. (...) Singura piaţă unde am construit şi reuşim este zona Europei Centrale. În zona de sud nu reuşim să construim nimic, iar în zona cu Moldova este o problemă care trebuie discutată. De Ucraina nu mai vorbesc, fiind o ţară mai la marginea UE, toate aceste chestiuni trebuie tratate cu foarte multă atenţie", a declarat ieri, Răzvan Purdilă, manager la Transelectrica, citat de Mediafax.

Transelectrica a semnat în iunie 2014 contractul de execuţie pentru realizarea liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV de interconexiune Reşiţa (Romania) - Pancevo (Serbia). Compania de stat estima la acea dată că proiectul va fi pus în funcţiune în 2015. Oficialii Transelectrica spuneau că realizarea acestui obiectiv de investiţie va asigura creşterea capacităţii de schimb cu Serbia şi vestul Europei şi evacuarea puterii din centralele eoliene şi amenajările hidroelectrice din zona Porţile de Fier - Reşiţa.

Operatorii de transport ai celor două ţări au semnat încă din noiembrie 2005 un Memorandum de Întelegere pentru construcţia unei linii electrice de 400 kV de interconexiune între cele două sisteme cu o lungime totală de 131 km, din care 63 km pe teritoriul României. Linia electrică Reşiţa - Pancevo se va realiza în varianta dublu circuit şi va traversa pe teritoriul României 11 localităţi din judeţul Caraş-Severin.

Transportatorul naţional de electricitate Transelectrica gestionează 81 de staţii electrice, 8.931 km de linii electrice aeriene şi 218 de unităţi principale de tranformare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb