TRANSFERUL ATRIBUŢIILOR DĂ ROADE Amenzi de peste 1,7 milioane lei aplicate de ISCTR

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii / 24 august 2021

Amenzi de peste 1,7 milioane lei aplicate de ISCTR

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) a derulat o campanie de verificare drastică a transporturilor de marfă şi, în special, a transporturilor de lemn, a anunţat, ieri, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Ministrul Transporturilor a arătat că, în ultimele şase zile, 16 echipaje au verificat pe A1 şi pe DN1 peste 600 vehicule şi 41 de operatori economici, aplicând sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfă şi 400.000 de lei pentru operatorii economici).

"Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzura provocată de camioanele încărcate peste limita legală, de a spori siguranţa rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) şi de a sprijini transportatorii corecţi", a declarat Cătălin Drulă care a furnizat şi câteva date cu referire la ampla acţiune demarată:

- 226 de vehicule au fost cântărite;

- 154 de vehicule au fost imobilizate (prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare), până la intrarea în legalitate;

- au fost întocmite 226 de procese verbale de constatare a contravenţiilor;

- au fost constatate 257 de contravenţii; ,

- 6 dispozitive de manipulare au fost descoperite (acestea modifică datele înregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfă, cu consecinţe periculoase pentru siguranţa rutieră şi şoferi).

"Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârşit pe bune. Nu le vom opri, ba din contră - am cerut ISCTR, care are o nouă conducere începând cu luna iulie, să accelereze ritmul lor şi să le extindă în absolut toată ţara. Doar aşa putem proteja infrastructura şi susţine transportatorii de bună-credinţă", a spus Cătălin Drulă, nemenţionând ce înseamnă sintagma că verificările sunt efectuate în sfârşit corect.

Din informaţiile obţinute de ziarul BURSA reiese că aceste controale au fost efectuate imediat după ce ministrul Cătălin Drulă i-a retras, prin ordinul 1096 din 18 august, atribuţiile pe care secretarul de stat Sandor Gabor le avea cu privire la ISCTR şi le-a transferat, prin ordinul 1097 din aceeaşi zi, secretarului de stat Horaţiu-Lucian Cosma. Conform surselor noastre din interiorul Ministerului Transporturilor atribuţiile privind ISCTR i-au fost retrase lui Sandor Gabor în urma scandalului privind activitatea Autorităţii Rutiere Române şi a concluziilor raportului Corpului de Control care se află, de la sfârşitul lunii iunie, pe masa ministrului Cătălin Drulă, document care nu este public nici în acest moment.

Surse din cadrul ARR au menţionat pentru ziarul BURSA că s-ar fi aşteptat ca ministrul Cătălin Drulă să dispună prin ordinul din 18 august şi retragerea atribuţiilor lui Sandor Gabor cu privire la ARR, dar acest lucru nu s-a întâmplat, secretarul de stat rămânând în subordine cu activitatea Autorităţii şi cu aceea desfăşurată de Registrul Auto Român.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb