Transgaz nu va plăti dividende de 90% din profit

A.I.
Piaţa de Capital / 26 iulie 2021

Transgaz nu va plăti dividende de 90% din profit

Acţionarii Transgaz (TGN) au aprobat, în adunarea de astăzi, menţinerea cotei de distribuţie a dividendelor de 50% din profitul anului trecut, după cum se arată în raportul companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La finele lunii mai, Secretariatul General al Guvernului (SGG) transmisese companiei, printr-un memorandum, că reprezentanţii statului în Adunările Generale ale Acţionarilor/Consiliile de Administraţie ale societăţilor controlate de stat, sunt mandataţi să ia măsurile ce se impun pentru repartizarea a cel puţin 90% din profitul net al anului trecut sub formă de dividende.

Dar, în materialele aferente adunării postate pe site-ul societăţii, Consiliul de Administraţie al transportatorului de gaze naturale atrăgea atenţia că o eventuală repartizare a profitului conform solicitării Secretariatul General al Guvernului ar diminua capacitatea societăţii de a realiza investiţii planificate.

"Repartizarea unei cote de 90% din profitul realizat de Transgaz în anul 2020 are efecte negative asupra capacităţii companiei de a finanţa proiectele de investiţii strategice cuprinse în Planul de dezvoltare a SNT pe zece ani, aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, inclusiv asupra realizării: celor aproximativ 3.200 de km de conducte de transport gaze naturale destinate racordării la SNT a tuturor localităţilor ţării; proiectului «Dezvoltarea pe teritoriul României a Coridorului Sudic de Transport pentru preluarea gazelor naturale de la ţărmul Mării Negre»; proiectelor propuse în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări şi aflate în stadiul de analiză; şi poate determina imposibilitatea Transgaz de a finanţa proiectele de dezvoltare strategice cu încadrare în limitele de îndatorare impuse prin contractele de finanţare", se specifica în materialele informative pentru AGA de astăzi.

La finele lunii aprilie a acestui an, acţionarii Transgaz aprobaseră ca, din profitul anului trecut, circa 50%, respectiv 95,84 milioane de lei să meargă către dividende, restul fiind surse proprii de finanţare.

Secretariatul General al Guvernului deţine 58,51% din transportatorul naţionale de gaze, a cărui capitalizare bursieră este de 3,23 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Deci cretinii de la SGG au realizat cat de imbecili sunt ei si Citul lor idiot si mitoman..... si nu au mai votat pentru 90%.

    1. Intr-adevar, cretini. Ar fi trebuit sa verifice inainte de a pretinde 90%, daca compania poate acorda acest procent pentru dividende si abia apoi sa il ceara (daca mai era cazul).

      Trebuie restructurat tot aparatul bugetar care are angajati prea multi, prea prosti si prea indolenti 

    E foarte bun un dividend de 2% la o inflatie de 5%. In special pentru fondurile de pensii, care raporteaza noi succesuri, pe banii fra, pardon,cotizantilor

    Plata dividendelor a început pe 16.07.2021 și pe 26.07. anunță că nu dau mai mult.

    1. maine corectie?

      CE SPUNE DL DE LA nr 1.1. E MINUNAT , NUMAI CA FOLOSESTE CUVINTE BLANDE !!! IN TOATE COMPANIILE DE STAT SANT STRECURATI , IN SPECIAL IN BIROURI , UNDE E DE FRECAT MENTA , SI DE LUAT SALARII GRASE , O GRAMADA DE NEAVENITI , DE INCOMPETENTI , SI DE NECALIFICATI , ADUSI PE PILE S-AU POLITIC , FARA NICI O LEGATURA CU DOMENIILE RESPECTIVE !!! SI CAND SE FAC RESTRUCTURARI , CAUTA SA SCAPE DE LUCRATORII CARE LUCREAZA FIZIC , IN FRIG SI IN PLOAIE LA INLOCUIREA TEVILOR SI CONDUCTELOR UZATE , S-AU LA MONTAREA ALTORA !!! AM ARUNCAT O PRIVIRE LA PLANURILE DE PE HARTIE , PE URMATORII 10 ANI , LA TRANSGAZ : PLANURI CEAUSISTE , PE MII SI MII DE KILOMETRII , CRED CA NICI IN 30 DE ANI , N-OR SA LE REZOLVE !!! IN CE PRIVESTE DIVIDENDELE : DACA V-OR ALOCA , CUM SPUNEA CATU , BANII COMPANIEI , PENTRU PRIME , BONUSURI SI CALATORII PENTRU CONDUCERE , ATUNCI NU MAI FACEM NIMIC !!! MAI BINE ATUNCI , SA SE DEA DIVIDENDE DE 100 % , CUM FACE CONPET-ul !!! CATU , O FI EL PROST , DAR NU SI IDIOT !!! STIE EL CE STIE , DE SMECHERIILE CARE SE INTAMPLA IN FIRMELE DE STAT !!!

      Plățile care s-au făcut nu au fost făcute pa baza deciziei inițiale...? Modificarea (dacă ar fi fost votată) ar fi însemnat o suplimentare a plăților.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb