Transmisiile din sport intră într-o altă epocă!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 15 martie 2017

Transmisiile din sport intră într-o altă epocă!

Transmisiunile în direct ale meciurilor de fotbal intră într-o altă epocă începând cu sfârşitul acestei săptămâni. "Revoluţia" se petrece în SUA şi chiar dacă, deocamdată, marile campionate nu sunt interesate de această inovaţie, este clar că viitorul transmisiilor se află în această direcţie.

Facebook a ajuns la un acord cu oficialii campionatului profesionist nord-american de fotbal (MLS) şi cei ai companiei Univision Communications Inc., în vederea transmiterii în direct a meciurilor pe reţeaua de socializare. Conform acestui acord, pentru început, 22 de meciuri, cu comentariul în limba engleză, vor fi transmise pe Facebook, pe parcursul sezonului regulat al MLS. Debutul acestor transmisii va avea loc sâmbătă 18 martie. Partidele vor putea fi urmărite în direct pe pagina Facebook a postului de televiziune de limbă spaniolă Univision Deportes.

În Europa, contractele clasice, cu marile trusturi TV, sunt în continuare la mare preţ. În urmă cu doi ani, a avut loc o tranzacţie record: Sky Sports şi BT Sport au plătit 5,1 miliarde de lire sterline (7 miliarde de euro) pentru meciurile din prima ligă a Angliei din perioada 2016-2019. Astfel, campioana din Premier League încasează 210.000.000 de euro, iar echipa de pe ultima poziţie, care de altfel retrogradează în al doilea eşalon, 135.000.000 euro. Conform contractului, Sky Sports va difuza 126 de partide pe sezon iar BT Sport 42, fiecare meci transmis costând aproximativ 13.500.000 de euro. În acest moment Premier League este cel mai bine vândut campionat de fotbal din lume. O situaţie deosebită se înregistrează în Primera Division, spre deosebire de campionatele din Anglia, Italia, Germania, Franţa, cluburile au voie să-şi negocieze individual drepturile TV. Acest lucru creează o adevărată prăpastie între cele două cluburi mari şi restul competitoarelor, Barcelona şi Real Madrid încasează 37% din întreaga sumă . În 2015 puţin a lipsit ca echipele din Spania să nu boicoteze competiţia, fiind nemulţumite de modul inechitabil în care se distribuie banii, Barcelona şi Real Madrid primind, conform ultimului contract, indiferent de locul ocupat în clasament câte 140.000.000 de euro, iar restul de bani se împart la celelalte echipe, existând situaţii în care echipa campioană a încasat cu 100.000.000 de euro mai puţin decât fiecare dintre cele două echipe pomenite mai sus.

În mod evident, transmisiile TV în direct pe Facebook vor aduce un plus de audienţă, care, evident, în final se va transforma în bani.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ai net il vezi in direct sau in reluare. Nu ca si acum esti pe Digi nu vezi meciurile de pe Dolce, e scara mica.

    Da-i pe freelivetreisutesaizecisicinci punctcom si ai toate meciurile in HD din toata lumea, doar sa iti instalezi acestream, astepti 15 secunde, dezactivezi adblock si ai toate canalele de sport visate , plus bbc, itv, canal + etc, te doare-n shpitz de digi, dolce ,etc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb