Transparenţă a la Deloitte - adică, "scurgere"

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Companii / 6 septembrie 2012

Transparenţă a la Deloitte - adică, "scurgere"

Deşi este o companie de servicii fiscale şi de audit, care promovează respectarea principiilor de guvernanţă corporatistă şi de transparenţă, Deloitte România şi-a scurs informaţiile, cu o zi înainte să le dea publicităţii, către un organ de presă ales pe sprânceană.

Compania a organizat, ieri, o conferinţă de presă, având ca temă, potrivit invitaţiei transmisă pe email, prezentarea raportului "Deloitte Central Europe Top 500".

Interesant este că detalii privind acest raport au apărut tot ieri, într-o publicaţie financiară din România.

Jurnalistul de la ziarul "BURSA" a întrebat, în cadrul conferinţei, care mai este scopul acestei reuniuni din moment ce detalii despre studiu au fost deja publicate.

PR Managerul Ana Maria Gavrilă a răspuns că întâlnirea a fost destinată "networking-ului" cu oamenii de afaceri prezenţi acolo, contrazicându-şi invitaţia convocatoare.

Se pare că doamna în cauză ştie mai bine, pentru că, astfel, îl contrazice pe Ahmed Hassan, Managing Partner al Deloitte România, care, în email-ul transmis şi semnat de domnia sa, ne invită la conferinţa de presă "pentru a analiza acest raport, împreună cu unii dintre artizanii performanţelor financiare ale celor mai mari companii din ţară".

Explicaţia dată jurnalistului "BURSA" de Ana Maria Gavrilă a fost cel puţin interesantă: "Publicarea clasamentului într-un ziar financiar reprezintă o «discuţie privată», la fel ca şi absenţa jurnaliştilor acelei publicaţii de la evenimentul dedicat prezentării clasamentului".

Aha!, acum ne-am luminat: scurgerea de informaţie este publică, dar discuţia despre asta este privată.

La rândul nostru, o informăm pe doamna Ana Maria Gavrilă că ştim ce are să ne spună, încă de dinainte să avem discuţia privată: că a rămas sentimentală, având în vedere că a lucrat pentru trustul de presă respectiv.

Desigur, în aceste condiţii caraghioase, create de Deloitte, prezenţa presei la evenimentul de ieri a fost de prisos.

Dar, suntem mândri că Deloitte a ales să scurgă informaţii într-un ziar din România şi nu dintr-o altă ţară din regiune.

Măcar sentimentul nostru naţional este satisfăcut.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Meschinarii pentru care auditorii si-au pierdut credibilitatea.

    Azi un ou, miine Enron. 

    1. Draga Make,

      in calitate de bufon al curtii regale Bursa ti-as spune ca domniile lor nu au nici o vina, pentru ca dansii au trimis emailul de invitatie, dar softul Antivirus le-a depistat si naucit la cap vreau sa spun la Header, ca au plecat de unde au venit si nici n-au ramas pe serverul vostru pentru ca mesajul n-a putut sa intre in discutie cu niciunul chiar si din categorii apropiate de discutie. Uitate-te la mine primesc zilnic oferte pentru pastilute albastre(o data am cerut si eu niste informatii despre blue chips si se pare ca au incurcat borcanele). De asemenea tot invat asiduu cum e cu marirea de capital, dar primesc mereu intr-adevar oferte de marire insa in alt domeniu de activitate. Si de aceea a fost discutia cu respectivul ziar financiar privata pentru ca au vrut sa inteleaga cum a ajuns totusi la ei fara sa fie repulsata. Ca ceilalti au fost chemati a doua zi pentru networking e clar. Trebuiau revizuite adresele de email pentru ca in viitor sa nu se mai intample. Oricum important este ca suntem satisfacuti sau facuti artistic, cateodata nu gasesc cuvintele potrivite. 

    nu prea inteleg de ce sunteti atat de revoltata...nu asa se procedeaza de obicei? adica companiile fac parteneriate media cu anumite publicatii? nu mi se pare ca acest articol este unul demn de o publicatie serioasa cum este Bursa...ma asteptam sa citesc asemenea articole in Can-Can sau mai stiu eu ce publicatie de scandal...foarte dezamagitor!

    1. Stimata doamna anonim,

      Cred ca nu faceti diferenta intre o campanie de publicitate si un eveniment jurnalistic.  

      Mai bine cititi Can-Can..

      Stimata doamna,

      Da, exista parteneriate media "privilegiate", dar in cazul asta ce rost mai are o conferinta de presa??? Asta din urma e pentru catei, dupa ce dulaul si-a luat portia? 

      Jurnalismul asta are si el niste reguli, la fel cum au si (marile) companii in materie de guvernanta corporatista si transparenta -- disclosure, ca sa fim cat mai snobi. 

      Despre asta e vorba aici, despre (ne)respectarea regulilor de catre "piarul" Deloitte. Reguli nu intotdeauna scrise si din ce in ce mai rar respectate, in relatie de cauzalitate directa cu tabloidizarea mass media romanesti.

      Prin urmare, in ceea ce va priveste, este ilogic sa va plangeti in aceeasi fraza pe de o parte ca Bursa cere respectarea regulilor, iar pe de alta parte ca presa se tabloidizeaza. De-aia se tabloidizeaza, si in asta consta tabloidizarea, in nerespectarea regulilor, adesea nici macar a celor de buna crestere, ce sa mai vorbim de-alea deontologice, etice si-alte marafeturi... 

      BURSA nu este o publicatie serioasa, in intelesul pe care il acordati dumneavoastra cuvintului "serios".

      BURSA este o publicatie care spune adevarul, ceea ce, evident, este neserios. 

    daca o companie nu varsa bani in campaniile voastre incepeti sa dati in ei nu? principiul bursa este: cine nu-i cu noi, dam in ei?

    si inca ceva, citesc articolele Elenei destul de des si acesta nu pare stilul ei. Rusinica! 

    1. Cit de bine v-ati dat seama de situatie!

      De fapt, nu ne-a deranjat deloc ca Deloitte ne-a deranjat; ce scriem nu este ce scriem, iar Elena Voinea nu este Elena Voinea. 

      Doamne eDa!, ai dreptate, nu-mi dadusem seama, dar, acum, sa vezi ce de bani or sa-mi indese Deloitte in buzunare!

      Multumesc, Elena Voinea! 

      Draga eDa,

      m-am oprit un pic din arat sa-mi trag rasuflarea. Vreau numai sa-ti spun ca si pentru noi , boii astia mici care lucram tarlaua verbul a varsa ne duce cu gandul la frumoasa Moni Londri care si-a tot apretat lenjeria pana cand gud bois au devenit atenti la ea si in loc sa-si vada de treaba lor ca mine asa la munca campului au zis ca e mai bine sa ia interviuri. Daca ati fi un pic mai nestresata de aceste campanii unde exista mare lichiditate poate ati observat ca de fapt scopul acestui ziar neserios(de ce credeti ca am eu fan pe Dorin al lui Cvorum?)este acela de a-i convinge pe ceilalti sa gandeasca precum gandim noi comentacii.Deci transpunand in alta cheie psihologica as spune cine nu-i cu noi, il convingem ca are dreptate. Si ce poate sa fie mai rau sa fii declarat invingator inainte de a incepe lupta.:-) 

      probabil si ultimele tale cuvinte vor fi tot un joc de cuvinte make. oricum nu ti-a indesat deloitte niciodata bani si de aia ti-ai si permis sa scrii urat de ei. ce scrieti nu este ce scrieti, iar articolul semnat de voinea, nu este scris de voinea.

      ca sa va permiteti sa-mi spuneti sa nu stric cursul firmelor de prelucrare a laptelui. Trebuie de asemenea sa marturisesc , Make este un super tip, insa chiar si sa vreau nu pot sa ma substitui domniei sale pentru ca talcul unei fraze o intelegi cu adevarat dupa cel putin o saptamana financiara cand iti dai seama ca ai pierdut experienta castigand la loto ceea ce nu ai castigat pierzand la bursa. Cititi va rog paragraf 1.1 si spuneti unde am muscat mana stapanului care m-a hranit , conform unui vechi letopiset vizual. Daca ati fi citit atent ati fi observat ca de fapt eu suduiam faiarualarulile celor care n-au ajuns la conferinta. Dar mi se intampla des ca am freza facuta pe partea dreapta cu ajutorul celor de stanga si viceversa. Prin aceasta sper sa ajungeti la concluzia potrivit careia puteti sa intelegeti ca totusi Deloitte mi-a indesat bani, insa din cauza faptului ca eu m-am tinut tzantzosch au lunecat de pe mine luand exemplu de la sefa mea care e mai puternica decat Regele Soare si lasa cateodata sa dea si cu fulgerul in roibul inaripat al precursorului lui Napoleon pentru a-l face sa inteleaga ca unde dai acolo creste. Era extrem de necesar pentru a intelege notiunea de crestere economica. Sper ca v-am bulversat mai putin fata de urmatorul mesaj si mai mult fata de precedentul. A bien tot sau mai bine zis Capul, Viata s.a.m.d. Recomand totusi utilizarea cuvantului care simbolizeaza clasa numerelor intregi doar in limbi de circulatie europeana care au fost considerate pana de curand necesare pentru a se face inteles in UE. Folosirea acestui cuvant ca baza pentru prospectarea noilor cerinte europene vazute din prisma politicii guvernamentale romanesti pot duce la reactii de amortire pana la rigiditate prin folosirea acestui obiect gramatical. In cazul in care aveti nevoie de un piramidon va stau la dispozitie. Nu mai am decat de gen masculin, caci piramida este actual greu accesibila in ciuda democratiei debordante.

      Stai, ca nu-i logic: daca nu mi-a dat si nici nu-mi va da bani Deloitte, atunci de ce-a mai scris Elena, (care nu-i Elena) ce-a scris (care nu-i ce a scris, ci altceva)?

      Adica, ce, noi scriem pe degeaba?! 

      Soro, fiecare centimetru de hirtie trebuie sa ne aduca bani! 

      Vad ca articolul te-a suparat indeajuns ca sa ajungi sa te gindesti la moartea mea. 

      OK 

      Cit dai sa ma sinucid? 

      gandeste-te ce faci daca ratezi ratarea si in plus trebuie sa ai raspundere si pentru comentacii dependenti de tine gen Dorin, BG, CD s.a.m.d. ca nu vorbim de Vrigly Best. Cu aceasta nu se glumeste Make este plagiat in toata regula. Chiar dublu. Primul il cunosti , al doilea chiar am vorbit de el. Capul,viata,tot. Asta merita intr-adevar sa o cujetam. Morala:pe viitor sa nu se participe la nici o conferinta pana nu sunt verificate sistemele IT , daca nu cumva ati primit invitatia pe care nu trebuia sa o primiti fiindca setarile la serverul de spam avea un memorilic. Atunci trebuie neaparat sa stati acasa. In caz contrar daca mergeti veti fi acuzati ca taceti in loc sa vorbiti(" daca o companie nu varsa bani in campaniile voastre incepeti sa dati in ei nu". De fapt Make in conceptia doamnei Eda ati facut tu impreuna cu teamul tau perpetumul mobile din media. Sa intre bani si sa nu scrii nimic. Trebuie sa mergi repede la OSIM sa lasi inventia sa fie patentata. Ai grija, dusmanul asculta:-)

      Totu-i de vinzare.

      Unul isi vindea ciinele, ciinele se intorcea acasa si stapinul il mai vindea si la altul. 

      La film, platesti, iar filmul ramine proprietarului. 

      Itic si Strul erau fericiti sa vinda si sa cumpere, de la unul la altul, acelasi tablou.

      Banda lui Mobius nu este la FP, ci ea transforma tridimensionalitatea in bidimensionalul cu o singura semnificatie: vinde-te pina-n ultima clipa! - o capcana pentru fanteziile eDa. 

      Interesant dialog....sa te vedem acum eDa! Faci fata?

      Ma gindesc sa-i joc o festa lui eDa si sa nu mai mor.

      Ce te faci?

      Cind ai sa crezi ca sint ultimele cuvinte, am sa-ti zic: "Hei, eDa, nu mai cauta in sifonier, ca banii nu-s acolo!" 

      si acesta a fost gescheftul secolului.

      nu make, nu-ti doresc moartea, departe mi-e gandul de asa ceva. strict personal nu am nimic cu tine ca sa iti doresc asa ceva. pe de alta parte, dar daca vobim de 'moarte' profesionala ti-a cam expirat termenul stimate.

      Da, ai dreptate cand zici ca totu-i de vanzare, te pricepi de minune la asta si te felicit.

      Nu mai folosi pseudonimul 'Bestea' sa te ridici singur in slavi, cred ca e de ajuns comentariile semnate 'Make' si 'anonim' pe care ti le dai. 

      Hei, eDa, banii nu-s acolo!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb