Transport Trade Services se alătură din septembrie companiilor care fac parte din indicii FTSE Russell pentru Pieţe Emergente

A.F.
Piaţa de Capital / 26 august

Transport Trade Services se alătură din septembrie companiilor care fac parte din indicii FTSE Russell pentru Pieţe Emergente

Vineri, 23 august, furnizorul global de indici FTSE Russell a făcut public anunţul cu rezultatele indicative ale revizuirii semestriale care vor intra în vigoare începând cu data de 23 septembrie 2024. Potrivit anunţului disponibil la acest LINK, acţiunile transportatorului de mărfuri Transport Trade Services (simbol bursier TTS), companie listată la bursă din iulie 2021, cu o capitalizare care astăzi ajunge la 1,45 miliarde de lei şi compania cu cel mai mare randament pentru investitori al unei companii din BET-XT anul trecut, vor fi incluse în indicii FTSE Global All Cap.

"Includerea acţiunilor TTS în indicii FTSE Global All Cap validează strategia noastră pe piaţa de capital bazată pe ţintirea lichidităţii şi pe adaptarea comunicării la nevoia de informaţie a participanţilor la piaţă, abordarea noastră având în vizor cei doi factori determinanţi pentru calitatea unei acţiuni: încrederea în companie şi lichiditatea în piaţă. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. În perioada iulie 2023 - iunie 2024 valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni TTS a depăşit 427 milioane RON, creştere spectaculoasă al cărei prim efect a fost promovarea în indicii MSCI Frontier şi MSCI Romania (care includ doar companii MidCap şi LargeCap). Şi astăzi ne bucurăm să primim confirmarea includerii în luna septembrie a acţiunilor TTS în indicii FTSE Global All Cap. Acum doi ani de zile investitorii ne spuneau frecvent: «Ne place TTS, dar acţiunile nu au lichiditate». I-am ascultat, şi sperăm că astăzi sunt mulţumiţi de ceea ce am realizat.", a declarat Gabriel Ţecheră, Corporate Governance & IR Director în cadrul TTS.

Astfel, România va fi prezentă în indicii FTSE Global All Cap cu 9 companii: Banca Transilvania (TLV), Electrica (EL), Hidroelectrica (H2O), MedLife (M), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP), One United Properties (ONE), Teraplast (TRP) şi TTS (TTS).

"Sectoarele de activitate cu care suntem prezenţi în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente se diversifică şi mai mult odată cu includerea acţiunilor transportatorului de mărfuri, TTS în aceşti indici. Această diversificare, oferită de companiile româneşti prezente în aceşti indici globali, va susţine şi mai mult interesul investitorilor din afara ţării pentru companiile listate la bursa locală. Astfel, performanţele notabile înregistrate de BVB, la care se adaugă cele ale companiilor listate, contribuie la reconfirmarea constantă pe care o primeşte piaţa locală de capital la nivel internaţional.", Radu Hanga Preşedinte Bursa de Valori Bucureşti.

" TTS se va alătura, în curând, clubului de companii româneşti din diverse sectoare de activitate reprezentative pentru economia României şi prezente în indicii FTSE Russell pentru Pieţe Emergente, ca dovadă a activităţilor susţinute ale TTS de a-şi creşte lichiditatea acţiunilor. Pentru BVB în particular, şi pentru piaţa de capital în general, această nouă includere dovedeşte, încă o dată, atractivitatea pieţei româneşti pentru investitorii instituţionali globali. Bineînţeles, ne dorim să vedem tot mai multe companii listate la bursă prezente în indici internaţionali şi perspectivele oferite de proiectele pe care le avem în derulare ne pot aduce rezultatele aşteptate.", Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

În indicii FTSE Global Micro Cap, România va fi prezentă din septembrie cu companiile: Bursa de Valori Bucuresti (BVB) şi Purcari Wineries (WINE). Acţiunile Bittnet Systems (BNET) vor fi excluse din aceşti indici întrucât capitalizarea bursieră free float a companiei s-a situat sub pragul minim admis al indicelui. Totodată, acţiunile companiilor Aquila Part Prod Com (AQ), AROBS Transilvania Software (AROBS), Conpet (COTE) şi Sphera Franchise Group (SFG) urmează a fi excluse din indicii Micro Cap întrucât capitalizarea lor a depăşit pragul maxim admis al indicelui FTSE Global Micro Cap, stabilit la revizuirea curentă. Acest lucru înseamnă că sunt perspective ca, în viitor, acţiunile lor să fie incluse într-o categorie de dimensiune superioară.

Evoluţia pieţei de capital din România a fost recunoscută pe plan internaţional de furnizorul global de indici FTSE Russell şi, începând cu anul 2020, România a fost promovată la statutul de Piaţă Emergentă, ceea ce a deschis pentru piaţa locală de capital calea către un univers investiţional mult mai larg. Consolidarea statutului de Piaţă Emergentă, prin creşterea numărului de companii româneşti incluse în aceşti indici, reprezintă unul dintre principalele obiective ale BVB întrucât va contribui la atragerea de fonduri substanţiale în companiile listate la bursă şi, implicit, în economia românească.

Concomitent, în indicii furnizorului global MSCI, MSCI Frontier IMI, MSCI Romania IMI, MSCI Frontier şi MSCI Romania, România va fi prezentă, din data de 2 septembrie 2024, cu 32 de companii, ceea ce înseamnă un plus de 10 companii în ultimul an.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Fotografia din articol este f f sugestivă pentru TTS :)

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Vin investitorii????

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4532
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2596
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8730
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.4031

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb