TRAVELMINIT.RO: Plăţile cu vouchere de vacanţă cresc cu 269% în 2019

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 7 august 2019

Plăţile cu vouchere de vacanţă cresc cu 269% în 2019

Litoralul şi Valea Prahovei, în topul destinaţiilor căutate de românii cu vouchere de vacanţă

În sezonul de vară 2019 s-au înregis-trat peste 190.000 de nopţi plătite cu vouchere de vacanţă, cu 269% mai mult decât anul trecut, când au fost doar 52.000 de nopţi plătite cu tichete, conform platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Dacă în anul 2018 românii erau reticenţi să folosească voucherele de vacanţă şi multe dintre pensiuni şi hoteluri încă nu acceptau această formă de plată, în 2019 s-au înregistrat aproa-pe 200.000 de înnoptări pe platforma Travelminit.ro, folosind vouchere de vacanţă, pentru rezervările cu check in în perioada 1 iunie - 31 august 2019.

Voucherele de vacanţă pot fi folosite în orice facilitate de cazare atestată de Ministerul Turismului şi în orice destinaţie din România. Cele mai solicitate zone turistice din România rămân litoralul (Mamaia, Eforie Nord, Costineşti), Valea Prahovei (Sinaia, Buşteni, Predeal, Bran), staţiunile balneare (Sovata, Praid, Băile Herculane şi Băile Felix) şi oraşele istorice (Sibiu, Sighişoara, Braşov, Cluj Napoca).

Atât turiştii, cât şi hotelierii, admit că tichetele de vacanţă ajută la creşterea turismului românesc şi descoperirea locurilor pitoreşti din ţară, în detrimentul marilor capitale europene, chiar dacă pentru unele pachete trebuie să plătească suplimentar. Un pachet de vacanţă plătit cu vouchere de vacanţă costă, în medie, în jur de 923 de lei. Cele mai rezervate tipuri de sejururi sunt fie vacanţe de week-end, cu 2-3 nopţi de cazare pentru doi adulţi şi doi copii, fie vacanţe extinse cu 4-5 nopţi de cazare pentru un cuplu, cu toate mesele incluse.

Aproape jumătate dintre cei ce îşi rezervă vacanţa, folosind vouchere de vacanţă, aleg să plătească suplimentar pentru sejurul lor, fie pentru a petrece mai multe nopţi, fie pentru a beneficia de mai multe servicii (pensiune completă, de exemplu), potrivit platformei de rezervări.

Românii cu vouchere aleg să se cazeze la hoteluri şi pensiuni de 3 stele. 45% dintre aceştia aleg pensiunile, 28% aleg să se cazeze la hoteluri şi 10% la vile.

Conform Travelminit.ro, 45% din rezervări au fost făcute de cupluri, urmate de rezervările făcute de familii (30%) şi de călători singuri (4%).

Rezervările online au devenit tot mai populare chiar şi în rândul româ-nilor care doresc să plătească cu vouchere de vacanţă, rezervarea fiind doar la câteva click-uri distanţă. Astfel, doar 15% dintre rezervările cu tichete de vacanţă sunt făcute prin call center, în timp ce 85% sunt finalizate pe platforma de rezervări online Travelminit.ro, multe rezervări fiind făcute chiar de pe mobil.

Cea mai aglomerată perioadă din sezonul de vară este între 1 iulie şi 18 august, atunci când unităţile de cazare sunt în mare parte ocupate la capacitate maximă, fiind considerată perioada de vârf a sezonului. Cele mai căutate şi aglomerate perioade din primele 9 luni ale anului sunt Rusaliile, 14 - 18 iunie, şi week-endul prelungit de Sfânta Maria, 15 - 18 august.

Valoarea voucherelor de vacanţă emise, anul trecut, în ţara noastră s-a ridicat la 250 de milioane de euro, de aproape nouă ori mai mare decât în anul 2017, dar sub pragul valoric de 400 de milioane de euro, estimat iniţial pentru 2018. Măsura voucherelor de vacanţă va fi menţinută până în 2020, iar autorităţile au în vedere îmbunătăţirea acesteia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dacă anul trecut nu știau cum să te atragă cei care oferă cazare și masă la pensiune , cu meniu variat ,anul acesta am înghițit hapul la o pensiune din Praid, unde micul dejun e de 25 lei/ persoană. Mi-au tuflit în farfurie 5 crenvurști cu mustar și nu am putut înghiți nimic,la felul cum arătau. Putea fi ceva variat , să pot alege din farfurie. Cum să cer returnarea contravaloarii micului dejun ?

    Ce baza de comparatie foloseste Travel Minit pentru calcularea cresterii cu 269% in 2019 vs 2018 avand in vedere ca in 2018 nu a avut activitate?

    Cine reprezinta acest Travel Minit si ce calitate are sa faca analiza de piata? Cat la suta din volumul vanzarilor din trismul intern e reprezentat de cifra lor de afaceri?

    Am aprecia daca s-ar rezuma la respectarea conditiilor contractulale , la punerea in ordine a contabilitatii si a relatiei cu clientul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb