Trei bănci din America, prăbuşite în ultima lună

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 noiembrie 2019

Trei bănci din America s-au prăbuşit în ultima lună, ducând la patru numărul total al instituţiilor de credit intrate în colaps în acest an, în SUA. Într-o ţară cu aproximativ 4.700 de creditori asiguraţi la nivel federal, acesta este un număr mic. Dar, având în vedere că anul trecut totalul băncilor în colaps a fost zero, tendinţa merită urmărită, conform ft.com.

Băncile în colaps - City National Bank of New Jersey, Resolute Bank of Ohio şi Louisa Community Bank din Kentucky - au întâmpinat probleme din diferite motive, scrie ft.com. Cele trei bănci aveau active sub 200 de milioane de dolari şi cinci sucursale.

În cazul City National şi Resolute, prăbuşirea a fost rezultatul unor "practici nesigure şi nesănătoase", după cum a precizat Biroul Controlorului Monedei. Totodată, Departamentul pentru Instituţii Financiare din Kentucky a informat că "pierderile operaţionale au început să erodeze capitalul" Louisa Community Bank.

Acest lucru sugerează că nu există vreo problemă cu o anumită clasă de active, aşa cum a existat în 2007-2008, când piaţa imobiliară a îngheţat, generând criza financiară.

Johannes Palsson de la Angel Oak Capital, care investeşte în datorii ale micilor bănci, notează că au existat "câteva probleme" în energie şi agricultură, dar "per ansamblu, creditarea este la un nivel bun".

Totuşi, multe bănci fac eforturi de supravieţuire, într-o eră a ratelor dobânzilor scăzute şi a concurenţei sporite. Cu cât marjele rămân scăzute mai mult timp, cu atât este mai probabil ca băncile să se mute în zone nepotrivite lor, ca să le stimuleze.

Numeroase companii au deja mai multe datorii decât pot gestiona, în timp ce gospodăriile prezintă semne de încordare. Un sondaj realizat recent de Rezerva Federală din New York (banca centrală) a arătat un sold record al creditelor la nivelul consumatorilor şi o înrăutăţire a tendinţelor de rambursare a împrumuturilor auto, ipotecare şi a celor pentru studenţi.

De menţionat că numai două bănci au fost închise în SUA, în intervalul decembrie 2017 - mai 2018, în ambele cazuri fiind vorba de fraudă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb