Trei antreprenori braşoveni au decis să deschidă un magazin unicat în ţară la ora actuală cu o investiţie de doar 50.000 de euro. "Ideea ne-a venit în timp ce găteam cu prietenii şi am observat că nu se prea cunosc beneficiile mirodeniilor. Aşa s-a născut Cook Shop", povesteşte Diana Drăgoi, unul dintre asociaţi.
După apariţia ideii, cei trei au început să prospecteze piaţa şi au observat că "nu există nici în Braşov şi nici măcar în România un magazin care să combine condimentele cu mirodeniile, cu fructele uscate şi cu seminţele. Aşa că am început să ne căutăm furnizori. Am ajuns să importăm condimente şi mirodenii din India sau din Spania", a mai povestit sursa citată.
În magazinul celor trei clienţii pot găsi fructe uscate precum goji, smochine sau ghimbir, seminţe de dovleac, de in, de floarea soarelui, de chia sau de amaranth, condimente ca paprika, chili, sau amestecuri de condimente, precum şi ierburi aromatice.
"Vrem să aducem şi ceaiuri sau uleiuri, dar aceasta va fi o etapă ulterioară a dezvoltării business-ului", a mai spus Diana Drăgoi, care spune că produsele pe care le vinde în magazinul său sunt organice şi pot fi chiar gustate înainte de a fi cumpărate. "Spre deosebire de hipermarket-uri, care oferă tot felul de condimente, noi ne propunem să şi educăm clienţii. De exemplu, le oferim chiar şi reţete şi le oferim şi consultanţă cu privire la proprietăţile benefice ale produselor noastre", a mai spus sursa citată.
Domnia sa susţine că, în România, lumea nu prea este educată să folosească tot felul de condimente şi mirodenii.