Trei jurnalişti, suspectaţi că ar fi fost reţinuţi în Iran

A.C.
Internaţional / 25 iulie 2014

Trei cetăţeni americani, inclusiv corespondentul din Iran al publicaţiei Washington Post, par a fi reţinuţi în această săptămână în Teheran, potrivit afirmaţiilor de ieri a oficialilor SUA şi a publicaţiei.

Editorul de ştiri externe al publicaţiei, Douglas Jehl a declarat că ziarul a primit "rapoarte credibile" despre corespondetul Jason Rezaian şi soţia sa, Yeganeh Salehi, că au fost reţinuţi marţi seara în Teheran. The Washington Post declară că nu se ştie "cine i-a reţinut" şi "de ce".

Rezaian are dublă cetăţenie, americană şi iraniană, şi are 38 de ani. Yeganeh, un cetăţean iranian care a aplicat pentru rezidenţă permanentă în Statele Unite, este corespondent pentru ziarul "National", cu sediul în Emiratele Arabe Unite.

Ceilalţi doi cetăţeni americani reţinuţi împreună cu aceştia lucrează ca fotojurnalişti liber-profesionişti. Aceştia nu au fost încă identificaţi de oficiali după nume.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat a afirmat că oficialii americani cunosc rapoartele de detenţie a trei cetăţeni americani în Teheran din această săptămână.

Un purtător de cuvânt al misiunii Iranului în SUA a afirmat într-un e-mail că diplomaţii iranieni cercetează detenţiile raportate.

Din cauză că relaţiile diplomatice formale nu există între Iran şi SUA, negocierea eliberării cetăţenilor americani reţinuţi în Iran este complicată.

Jurnaliştii care lucrează pentru organizaţiile jurnalistice occidentale s-au chinuit timp de mai mulţi ani pentru a primi permisiunea de a relata ştirile din Iran. Câţiva au fost reţinuţi în anii recenţi pentru diverse motive.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb