Trei moschei din California au primit ameninţări cu o "curăţare" a musulmanilor din SUA

Mina Irina
Internaţional / 27 noiembrie 2016

Trei moschei din California au primit ameninţări cu o "curăţare" a musulmanilor din SUA

Trei moschei din California au primit scrisori în care sunt proferate ameninţări potrivit cărora preşedintele-ales Donald Trump va "curăţa" Statele Unite de musulmani, ceea ce alimentează temeri în rândul credincioşilor, a anunţat sâmbătă un lider al comunităţii, relatează agenţia Reuters, citată de News.ro.

Hussam Ayloush, directorul executiv al secţiei din Los Angeles a Consiliului pentru Relaţii Americano-Islamice (CAIR), a anunţat că scrisorile sunt identice şi au fost ştampilate ca trimise din Santa Clarita, imediat la nord de Los Angeles.

El a anumţat că organizaţia se gândeşte să ceară Biroului Federal de Investigaţii (FBI) să analizeze scrisorile şi apreciază că scrisori asemănătoare au fost trimise şi altor moschei, în afară de cele trei, care le-au primit săptămâna aceasta.

Asociaţii pentru apărarea drepturilor civile au tras un semnal de alarmă cu privire la atacuri care vizează minorităţile - inclusiv pe musulmani -, după ce republicanul Donald Trump a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie.

Au fost semnalate, de asemenea, hărţuiri ale unor susţinători ai lui Trump.

Scrisorile au fost trimise săptămâna aceasta centrelor islamice din Long Beach şi Claremont, în sudul Californiei, şi Centrului Islamic Nemuritor din San Jose, în nordul Californiei, a precizat Ayloush.

În aceste scrisori - semnate "americani pentru o Cale Mai Bună" - se arată că Trump "va curăţa America şi o va face să strălucească din nou" şi că va purta un genocid împotriva musulmanilor.

"Voi, musulmanii, ar fi înţelept să vă faceţi bagajele şi să ieşiţi din Dodge", se arată în scrisoare.

Ayloush a declarat că a sfătuit cele trei moschei să coopereze cu poliţia locală în vederea anchetării scrisorile ca infracţiuni ce ţin de îndemnul la ură.

Departamentul de Poliţie din San Jose a anunţat într-un comunicat că, în urma semnalării scrisorii, a trimis joi ofiţeri la Centrul Islamic Nemuritor şi că o unitate care gestionează acest tip de infracţiuni va efectua o anchetă.

Numele lui Trump a fost menţionat, de asemenea, în inscripţii care promovează ura, după ce acesta a fost ales.

Niciun reprezentant al echipei de tranziţie a lui Trump nu a putut fi contactat de Reuters imediat.

Miliardarul newyorkez a îndemnat anul trecut, în canpania dinaintea alegerilor primare republicane, la introducerea unei interdicţii temporare a intrării musulmanilor în Statele Unite.

El a promis, anul acesta, să suspende imigraţia din ţări în care sunt activi militanţi islamişti, însă nu a mai spus că vrea să impună interdicţii musulmanilor.

După ce a fost ales, Trump, care urmează să preia funcţia la 20 ianuarie, a promis că va fi preşedintele tuturor americanilor.

CAIR a înregistrat peste 100 de incidente care ţintesc musulmani în Statele Unite după ce magnatul în domeniul imobilizar a fost ales.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb