Trump i-ar fi dezvăluit o nouă armă, jurnalistului Bob Woodward în cartea "Rage"

A.B
Internaţional / 11 septembrie 2020

Trump i-ar fi dezvăluit o nouă armă, jurnalistului Bob Woodward în cartea "Rage"

Preşedintele american Donald Trump evocă o nouă armă "pe care n-o are nimeni altcineva", în exploziva carte "Rage" a jurnalistului Bob Woodward, potrivit unor fragmente din carte, ceea ce i-a determinat pe experţii în domeniul armamentului nuclear să-şi dea febril cu presupusul, relatează AFP şi News.ro

Potrivit unor fragmente din carte, publicate de cotidianul Washington Post (WP), Trump s-a lăudat într-unul dintre cele 18 interviuri, pe care i le-a acordat lui Bob Woodward din decembrie 2019 în iulie 2020, că deţine o nouă armă despre care nu au cunoştinţă nici preşedintele rus Vladimir Putin şi nici preşedintele chinez Xi Jinping.

"Eu am construit un (sistem) nuclear... o armă, am construit un sistem de armament, sisteme de armanent, pe care nu le-a mai avut nimeni în această ţară", declară preşedintele american, părând să se repete, potrivit acestor fragmente din carte, declaraţii datate la 5 decembrie 2019.

"Avem lucruri pe care nu le-aţi mai văzut niciodată, despre care nu aţi auzit niciodată vorbindu-se", adaugă Trump.

"Avem lucruri despre care (preşedintele rus Vladimir) Putin şi (chinez) Xi (Jinping) nu au auzit niciodată vorbindu-se. Ce avem noi este incredibil", dă el asigurări.

Bob Woodward, care a devenit celebru după ce a dezvăuit - împreună cu Carl Bernstein - scandalul Watergate, în anii '70, scrie în carte că surse neidentificate au confirmat că armata americană are o "nouă armă secretă".

Însă acestea nu i-au spus despre ce fel de tip de armă este vorba şi s-au declarat surprinse de faptul că Trump a vorbit despre ea.

Experţi au disecat aceste câteva fraze, pentru a încerca să ghicească despre ce armă vorbeşte Donald Trump.

Preşedintele american s-a corectat, pentru că arma nu este, de fapt, nucleară sau pentru că este nucleară şi şi-a dat seama prea târziu?

NOUĂ RACHETĂ HIPERSONICĂ?

Hans Kristensen de la Federation of American Scientists apreciază, pe Twitter, că "este vorba de faprt despre focosul nuclear de putere scăzută W76-2, care era dezvoltat atunci şi care a fost desfăşurat între timp".

Pentagonul a anunţat la 4 februarie că a desfăşurat, pentru prima oară, această armă nuclară care are o rază explozivă estimată de cinci kilometri - de trei ori mai mică decât bomba de la Hiroshima - la bordul submarinului USS Tennessee, care patrula la Oceanul Atlantic.

Însă, Jeffrey Lewis de la Middlebury Institute consideră că este vorba despre o nouă rachetă hipersonică, pe care Statele Unite sunt pe cale să o dezvolte.

"Modul în care vorbeşte Trump în decembrie 2019 seamănă cu lăudăroşeniile sale din martie 2020 despre o rachetă «super extra» care s-a adeverit a fi hipersonică", a scris el pe Twitter.

Întrebat la Fox News, consilierul Casei Albe în domeniul securităţii naţionale Robert O'Brien a dat asigurări că preşedintele american nu a vorbit despre o anumită armănucleară.

"Ne aflăm în continuare în vârful tehnologiei şi avem mereu ceva cu care adversarii noştri nu sunt la curent", a declarat el.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Robert Carver, s-a abţinut să facă vreun comentariu "despre o carte care nu a fost publicată încă".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si marmota? tot cu invelitul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb