Trump, în vizită de stat în Marea Britanie

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 iunie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele american Donald Trump a fost primit la Palatul Buckingham, ieri, în prima zi a vizitei sale oficiale de trei zile pe care o desfăşoară în Regatul Unit.

Însoţit de soţia sa, Melania, Trump s-a întâlnit cu Regina Elisabeta a II-a, pentru un prânz privat, după care urma să facă un tur al Westmnister Abbey şi să participe la o întâlnire cu Prinţul Charles şi soţia acestuia, Camilla, Ducesă de Cornwall.

În cursul vizitei sale, Donald Trump are în plan să se întâlnească şi cu Theresa May, premierul conservator care va demisiona zilele viitoare, pe motiv că a dus într-un impas semnificativ procesul de ieşire a ţării sale din Uniunea Europeană (Brexit).

Înainte să ajungă în Marea Britanie, preşedintele american l-a catalogat drept un "ratat total" pe primarul Londrei, Sadiq Khan, care i-a criticat vizita. Khan spusese că Regatul Unit comite o greşeală "derulându-i covorul roşu" lui Donald Trump. După cele afirmate de Trump, un purtător de cuvânt al primarul laburist al capitalei britanice a declarat că "insultele puerile nu ar trebui să fie la nivelul preşedintelui Statelor Unite".

Ieri, activişti de la Amnesty International (AI) au fost prezenţi pe un pod din faţa Ambasadei Statelor Unite, unde au îndemnat la "rezistenţă" faţă de Trump, faţă de "rasism", "sexism" şi "ură".

Boris Johnson, favorit al lui Trump, îşi lansează campania la succesiunea Theresei May

Boris Johnson, favorit în cursa la succesiunea premierului britanic Theresa May, şi-a lansat ieri campania, promiţând că Brexitul va avea loc la 31 octombrie, "cu sau fără acord" ("no deal") cu Bruxellesul, relatează AFP.

Theresa May demisionează vineri din funcţie, după care va asigura tranziţia până când partidul îi va desemna (până la 20 iulie) un succesor dintre cei 13 candidaţi înscrişi în cursă, potrivit news.ro.

Fost primar al Londrei şi ex-şef al diplomaţiei britanice, Boris Johnson a fost unul dintre marii artizani ai votului în favoarea Brexitului în referendumul de la 23 iunie 2016 şi încearcă acum să se prezinte drept salvatorul ieşirii din UE.

"Dacă intru în Guvern, vom ieşi din UE cu sau fără acord la 31 octombrie. Asta vom face", a dat Johnson asigurări în primul său videoclip de campanie, publicat ieri pe contul său de Twitter.

Anterior vizitei în Regatul Unit, Trump a criticat, în diverse interviuri acordate presei britanice, modul în care Theresa May a condus negocierile de Brexit cu Bruxelles-ul, recomandând succesorului acesteia să părăsească UE fără acord ("no deal").

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb