Trump, primit de regina Elizabeth a II-a la Palatul Buckingham

I.D.
Internaţional / 3 iunie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele american Donald Trump a fost primit cu mare pompă la Palatul Buckingham luni, în prima zi a unei vizite de stat de trei zile în Regatul Unit, care se anunţă agitată, relatează AFP.

Ajuns pe o vreme însorită şi primit cu lovituri de tun în onoarea sa, miliardarul republican, însoţit de soţia sa, Melania, a fost aşteptat la coborârea din elicopter de către prenţul Charles, moştenitorul tronului, şi soţia sa Camilla.

El a saluat-o apoi pe Elizabeth a II-a, cu care a schimbat câteva vorbe, sub privirile fiicei şi consilierei sale Ivanka şi a gierelui său Jared Kushner, care au ieşit în balconul palatului.

După ce au petrecut câteva momente în palat, regina şi preşedintele au ieşit să asculte imnurile american şi britanic, interpretate de gărzile ragle, purtând tradiţionale vestoane roşii şi căciuli negre din blană de urs, pe care Trump le-a trecut în revistă.

El lua masa cu regina, iar apoi ceaiul cu prinţul de Walles şi soţia sa la reşedinţa lor, Clarence House, iar apoi urmează să participe la un dineu de stat.

Însă imprevizibilul preşedinte intenţionează să nu respecte fotografiile oficiale şi să-şi dea cu părerea, atât în dosarul Brexitului, cât şi cu privire la suişurile şi coborâşurile politicii britanice.

Cu doar câteva minute înainte de aterizarea Air Force One, miliardarul republican a dat tonul printr-un tweet prin care l-a catalogat pe primarul capitalei britanice Sadiq Khan, care i-a criticat vizita, drept un "ratat total".

Aceste onoruri rezevate liderului american au provocat un val de proteste, iar mai multe persoanlităţi politice, inclusiv liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn boicotează banchetul.

Activişti de la Amnesty international (AI) au desfăşurat luni dimineaţa banderole care îndeamnă la "rezistenţă" faţă de Trump, "rasismului", "sexismului" şi "urii", pe un pod din faţa Ambasadei Statelor Unite.

În cursul vizitei sale, Donald Trump urmează să se întâlnească cu Theresa May, premierul conservator aflat pe picior de plecare, după ce a eşuat să pună în aplicare ieşirea din Uniunea Europeană (UE), la trei ani după referendumul Brexitului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Frumoasa fraza:

    Însă imprevizibilul preşedinte intenţionează să nu respecte forografiile oficiale şi să-şi dea cu părerea, atât în dosarul fierbinte al Brexitului, cât şi cu privire la suişurile şi coborâşurile politicii britanice. 

    sau: 

    Loial reputaţiei sale, locatarul Casei Albe nu a ezitat să calce în străchini înainte de sosirea sa în regat!

    Ne spuneti sinoua cum? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb