Donald Trump susţine achiziţia TikTok de către Elon Musk şi cere ca jumătate din entitatea cumpărătoare să fie dată Statelor Unite în schimbul unei "licenţe", transmite news.ro.
Viitorul aplicaţiei în America rămâne incert. Trump a semnat un decret prin care suspendă aplicarea legii de interzicere a TikTok pentru 75 de zile, pentru a găsi o soluţie.
Elon Musk ar fi pregătit să cumpere reţeaua socială TikTok de la ByteDance pentru a rezolva problema interdicţiei impuse de o lege adoptată de Congres în 2024. Legea obligă firma-mamă a platformei să vândă TikTok sau să o retragă de pe piaţa americană. Musk nu a confirmat zvonurile. În weekend, TikTok a fost inaccesibil timp de câteva ore în Statele Unite.
Legea impune amenzi de până la 5.000 de dolari pentru fiecare utilizator TikTok, aplicate furnizorilor de internet şi magazinelor de aplicaţii, inclusiv Apple şi Google. Donald Trump a semnat un decret care suspendă aplicarea legii timp de 75 de zile, permiţând consultarea consilierilor.
Deşi această măsură a liniştit Oracle, care găzduieşte TikTok, Apple şi Google au retras aplicaţia de pe platformele lor. Utilizatorii din America pot folosi TikTok, dar nu mai pot actualiza aplicaţia.
Donald Trump intenţionează să folosească termenul de "evaluare a riscurilor" pentru a analiza potenţialele ameninţări de securitate reprezentate de TikTok şi acţionarul său chinez. El va verifica dacă măsurile implementate de platformă sunt suficiente pentru a proteja datele utilizatorilor americani şi a preveni manipularea opiniei publice din SUA. Deşi în mandatul său anterior a dorit interzicerea TikTok din motive de securitate naţională, Trump a redus acum riscurile asociate cu aplicaţia.
"Sunt atât de multe produse fabricate în China, iar singurul de care se plâng este TikTok", a declarat luni Trump, referindu-se la aleşii din Congres.
"Să fim cinstiţi, avem probleme mai grave decât ca China să recupereze informaţii despre copii tineri", utilizatorii TikTok, spunea el.
Marţi, Donald Trump a declarat că este "deschis" ideii ca Elon Musk să cumpere TikTok, dacă miliardarul ar dori acest lucru.
Musk, cunoscut pentru sprijinul acordat candidatului republican şi implicarea sa într-o misiune consultativă guvernamentală pentru economii, a fost subiectul unui articol din Bloomberg, care a sugerat că Guvernul chinez ar fi dispus la o astfel de vânzare. TikTok a respins acest scenariu, catalogându-l drept o "pură ficţiune".
Donald Trump a propus ca ByteDance, compania-mamă a TikTok, să ofere Statelor Unite 50% din capitalul platformei în schimbul neaplicării legii care interzice aplicaţia. Potrivit noii propuneri, guvernul american ar putea atribui această participaţie unor interese private din SUA. Trump a adăugat că, deşi ar putea fi necesar acordul Chinei, este încrezător că acesta va fi obţinut. În cazul unui refuz din partea Chinei, Trump a ameninţat cu impunerea de taxe vamale. De asemenea, când a fost întrebat despre utilizarea aplicaţiei pe telefonul său, interzisă pe dispozitivele guvernamentale, Trump a declarat că nu o are, dar că o va descărca "imediat".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.01.2025, 14:11)
Vai de saracii americani,
toti vor fi influentati pe TikTok de chinezi,rusi,legionar
si chiar de Satana in persoana si nu vor putea vota politic corect
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.01.2025, 14:28)
iti prajesti creierul de la retelele de socializare. multi si l-au prajit deja bag seama.