TTS - profit net de 27,31 milioane de lei, în primul semestru din acest an

M.G.
Piaţa de Capital / 23 august 2021

TTS - profit net de 27,31 milioane de lei, în primul semestru din acest an

TTS (Transport Trade Services), transportator român pe Dunăre listat la bursă în 14 iunie 2021, a raportat, pentru primele şase luni ale anului curent, un profit net la nivel consolidat de 27,31 milioane de lei, cu 44,4% peste cel din primul semestru al anului anterior, după cum reiese din raportul companiei, remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Profitul net atribuibil acţionarilor TTS a fost de 24,6 milioane de lei, cu 42,5% mai mare faţă de cel din semestrul întâi 2020.

Veniturile totale din primele şase luni ale anului s-au ridicat deci la 273,94 milioane de lei, în creştere cu 9,5% faţă de cele 250,11 milioane de lei în venituri din primele şase luni ale lui 2020. Potrivit raportului, compania înregistrează o creştere a volumelor transportate de 7,2% în S1 2021 faţă de perioada similară a anului 2020, susţinute de creşterea volumelor de produse minerale transportate, în special materiile prime pentru industriile metalurgice din România şi Serbia.

în ciuda scăderii importante a volumelor de produse agricole (cu 19%), din cauza secetei care a afectat recolta anului 2020 în România. Creşterea cea mai importantă au înregistrat-o produsele minerale, în special materiile prime pentru industriile metalurgice din România şi Serbia.

Totodată, cheltuielile la nivel general au rămas în mare parte sub control: cheltuielile cu materiile prime şi materiale au crescut cu 6,28% la 37,04 milioane de lei, cheltuielile cu amortizarea au urcat cu 12,8% la 27,94 milioane de lei, cheltuielile cu salariile au urcat cu 1,95% la 47,74 milioane de lei, la "alte cheltuieli" se înregistrează o scădere de 5% la 20,23 milioane de lei, cheltuielile cu subcontractorii au scăzut şi ele cu 2,1% la 89,83 milioane de lei, iar cheltuielile cu bunurile vândute au urcat cel mai mult, cu 176,47%, la 24,52 milioane de lei.

Astfel, rezultatul din exploatare după primele şase luni din acest an s-a cifrat la 33,82 milioane de lei, în creştere cu 35,8% faţă de rezultatul din primele şase luni din 2020.

Activele imobilizate au crescut cu 2,1% la 614 milioane lei pentru S1 2021, variaţia datorându-se în principal creşterii imobilizărilor corporale, la 597,07 milioane lei pentru perioada 30 iunie 2021, faţă de 31 decembrie 2020, ca urmare a continuării investiţiilor în modernizarea navelor şi a investiţiilor din porturile dunărene ale TTS (Transport Trade Services) în porturile Giurgiu si Olteniţa şi TTS Porturi Fluviale în porturile Galaţi şi Brăila, precum şi în terminalul de cereale din Portul Constanţa, după cum arată compania.

Totodată, în perioada până la finele lunii iunie 2021, activele circulante au scăzut cu 2,0% faţă de 31 decembrie 2020, urmare a scăderii cu 12,2% a creanţelor comerciale şi a altor creanţe, precum şi a scăderii numerarului şi echivalentelor de numerar cu 5,6%. Creanţele comerciale şi alte creanţe au scăzut datorită unei mai bune colectări, potrivit companiei. Scăderea numerarului şi echivalentelor de numerar se datorează, în principal, investiţiilor din prima jumătate a anului 2021, a rambursării de împrumuturi şi plăţi de dividende, scădere contrabalansată de încasarea unui împrumut nou.

Datoriile pe termen lung, în special împrumuturile pe termen lung, au înregistrat o creştere de 20,0% în primul semestru din 2021, cu 6,25 milioane lei, TTS (Transport Trade Services) fiind garantor pentru un contract de credit de investiţii al CNFR Navrom pentru refinanţarea cheltuielilor legate de modernizarea împingătoarelor, achiziţii şi montare de capace pentru barje. La data de 30 iunie 2021 împrumutul a fost tras integral.

TTS, împreună cu subsidiarele pe care le consolidează (TTS (Grup)), activează pe segmentul de servicii logistice integrate din bazinul Dunării, asigurând activităţi de expediţie de mărfuri, transport fluvial, operaţiuni portuare în mod special pentru cereale, minerale şi chimicale, precum şi alte activităţi conexe şi auxiliare.

TTS mai arată în raport că aşteptările companiei pentru perioada următoare sunt optimiste, procentul de revenire fiind încet înlocuit cu cel de creştere constantă pe toate segmentele-nucleu ale companiei. În susţinerea celor de mai sus sunt următoarele: 1. industriile metalurgice, atât feroasă, cât şi neferoasă tind, atâta timp cât nu sunt schimbări majore la nivel local şi global, să-şi continue creşterea activităţii datorită cererii mari pentru produse finite specifice şi a preţului ridicat al acestora; 2. producţia agricolă în România, la păioase şi rapiţă - cu recoltarea spre finalizare, dar şi la floarea soarelui şi porumb, unde culturile arată promiţător, se preconizează substanţial mai mare decât cea din anul 2020, cu impact în creşterea exporturilor în S2.2021 faţă de perioada similară din anul 2020; 3. cererea de îngrăşăminte chimice, deja mai mare în S1.2021 faţă de perioada similară din 2020, menţine trendul şi în S2.

Acţiunile Transport Trade Services au debutat la Bursa de Valori Bucureşti în data de 14 iunie, după o ofertă publică prin care acţionarii au vândut 50% din companie, operaţiune ce s-a încheiat la preţul de 19,2 lei/acţiune. Acţiunile TTS au încheiat sesiunea de tranzacţionare de astăzi la preţul unitar 20,1 lei. Compania are în prezent o capitalizare de peste 600 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. După vrajeala de IPO - cu acționarii ieșind din firma prin vânzări masive, mă gândeam ca vor ajunge fără management performant. Se pare ca m-am înșelat, bravo lor pt rezultate !

    1. Au intrat fondurile de pensii, aia vor bani constant predictibil anual iar fratii Dedeman sigur nu fac opera de caritate chiar ma astept sa mai cumpere pentru a avea un cuvant si mai greu in decizii.

      Și eu zic ... bravo lor ... iar dacă au vândut din acțiunile lor mai mult e bine ... sa fie Free-flotul mai mare ...dar cind cumpăra fondurile de pensii ...aia nu le mai vind...

    mda…ma așteptăm la rezultate mai bune..dar e bine..vedem la sfârșitul anului…cu producția agricolă record sper sa fac și tts profit sănătos…

    1. La cat de bine arata rezultatele si noi tot nemultumiti!?...sau am scris de "dragu" de a scrie?

      Crestere cu 42.5% in profit net!!! Asta nu e"sanatos"? Cat trebuie sa fie ca sa se incadreze la"sanatos? 

      Probabil unii vor sa cumpere azi, sperand sa nu creasca prea mult pretul in urma rezultatelor si sa aiba si ei motiv de bucurie la sfarsitul anului. :) 

      Recunosc ca dupa achizitie si eu am avut un moment de deruta atunci cand am vazut cum vand actionarii dupa IPO (cum zice si 7UP mai sus). Ma bucur ca nu am vandut atunci si am tinut cont de valoarea intrinseca.  

      Mai mult, cand ii avem si pe fratii Paval in actionariat, avem si mai multa incredere in viitorul acestei companii.

      Sunt niste petarde pe BVB, cu niste multipli si rezultate de te miri cum de mai sunt pe bursa...la alea nu comentam pt ca vrem sa facem exit subtil, sa-i frigem pe altii, nu? ;) 

      cresterea profitului este de rapt o revenire. piata a inclus revenirea in pret, nu impresioneaza. daca compari cu 2019 FY iti indica ceva tot pe acolo. importanta este cresterea sustenabila pe care au promis-o la listare - "o crestere cu 2 cifre" - care inca nu se vede. nu este speranta pierduta, a aparut un segment nou "alte servicii", iar segmentul "alte marfuri" a crescut in mod spectaculos. dar pana nu devine cat de cat clar ca pot sa livreze cresterea promisa nu vad pretul evoluand spectaculos

      e prea in scurt sa avem deja crestere cu 2 cifre avand in vedere si contextul pandemic. Cat a trecut de la IPO? Nici macar un Q... Rabdare sa avem! Stiu, oricine isi doreste randamente spectaculoase. Pretul de moment mai rar indica valoarea reala a unei companii. Asta se va vedea in timp. Deci, nu sunt intr-atat de interesat in evolutia imediat urmatoare a pretului.

      Ba chiar sunt interesat de acumulare. 

      Cum bine spuneai candva: "A stock must have long term prospects!" WB ;)

      INvestitii profitabile sa ai! 

      personal nu imobilizez bani pana nu imi este suficient de clar care sunt perspectivele. ca in orice situatie in care ma uit la o companie, am facut un calcul si de aceea spun ca fara acea crestere, pretul actual este cel corect si va creste cu ~5-6% p.a. la care se va adauga dividendul, deci un randament total de 8-9% care este semnificativ sub randamentul pe care il urmaresc eu. odata vizibila perspectiva aceea de crestere - sustenabila, prin proiecte noi, nu pentru ca a fost anul asta o recolta mai buna - atunci lucrurile se schimba

      Ca bine le mai zici mai Buffet. Intru aici pentru a citi mai degraba comentariile decat articolul in sine.

      Iar comentariul tau e fix ca articolele din zf!

      E suficient sa citesti titlul, ca sti deja si continutul :) 

      In cazul de fata, chiar aveai ce sa citesti in articolul respectiv. 

      Lasand gluma aparte, comentariile au rolul lor, da! ;)

       

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb