TUDOREL TOADER: Ultima zi pentru postul de procuror-şef al DNA

A.M.
Politică / 23 iulie 2018

Tudorel Toader

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, astăzi dimineaţă, că, în opinia sa, nu au existat până acum candidaturi pentru conducerea DNA pentru că unii dintre procurori consideră că numirea se va face ca în precedent, în baza unor înţelegeri politice, uneori, şi, de asemenea, ei cunosc foarte bine realitatea de la DNA, unde este nevoie de multă muncă pentru a pune Direcţia în parametrii constituţionali, pentru a o face să funcţioneze normal şi să le redea încrederea românilor în acestă instituţie. Toader s-a declarat din nou convins că astăzi vor fi depuse candidaturi pentru postul de procuror-şef al DNA, relatează News.ro.

Tudorel Toader a făcut aceste declaraţii la sosirea la Ministerul Justiţiei, unde a fost întrebat de jurnalişti despre motivele pentru care nu există candidaţi pentru conducerea DNA, deşi astăzi este ultima zi de depunere a candidaturilor.

El a spus că unul dintre motive ar putea fi faptul că unii dintre procurori cred că numirea la şefia DNA se va face ca până acum în baza unor înţelegeri politice, el dând asigurări că nu se va întâmpla aşa.

"Nu uitaţi că numirile precedente au fost făcute uneori - şi folosesc o formulă severă - pe baza unor înţelegeri politice, ca să nu spun troc politic. Gândiţi-vă la ultima numire la DNA - nu a fost procedură, nu a fost concurenţă, nu v-aţi alarmat, nu au fost înscrişi. S-a transmis «propun să reinvestească» şi atâta tot. Nu uitaţi că altă dată numirea s-a făcut în detrimentul unui aviz al CSM-ului, aviz negativ, consultativ - e adevărat - iar acum se spune: «decretul este nelegal pentru că nu are acelaşi aviz consultativ şi negativ». Cred că unii dintre procurori au impresia că numirea se va face ca în precedentul mandat, dar eu îi asigur că nu va fi aşa ceva", a declarat Tudorel Toader.

El a spus că, de asemenea, cine vrea sa devină şef la DNA ştie foarte bine realitatea de acolo şi îşi dă seama de câtă muncă este nevoie pentru a pune DNA în parametrii constituţionali, pentru a o face să funcţioneze normal, conform surselor citate.

Toader s-a declarat din nou convins că astăzi vor fi depuse candidaturi pentru postul de procuror-şef al DNA: "Mai avem ziua de azi, când, repet, vom avea candidaţi".

Întrebat dacă consideră că DNA nu funcţionează normal, el a răspuns: "În mod evident DNA nu avea când şi cum într-un timp foarte scurt să reintre în normalitate, în condiţiile în care avem sute de achitaţi".

Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru postul de procuror-şef al DNA, iar până acum nu a fost depus niciun dosar de candidatură. Selecţia pentru acest post a început în 9 iulie, imediat după anunţul privind semnarea decretului de către preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Inrebare se va tine concurs?

    1. De data asta e o premieră, concurs pentru postul de procuror-șef al DNA. Ca orice premieră, după ani un deceniu de nepotism și pilăreală securistă, tinerii frumoși și liberi urlă după nepotism și pilăreală securistă.

    Pentru a face DNA să funcţioneze normal şi să le redea încrederea românilor în acestă instituţie ar fi trebuit să lăsați pe Kovesi să-și ducă mandatul până la capăt și să trimită în judecată pe toți infractorii din parlament și guvern.

    1. Trage de clopotel,

      poate tragi si apa sa-ti speli ce doi neuroni de nefasta infuenta a,,maretelor realizari"

      ale DNA, sub mandatele C. Kovesi ! 

      Măreața anticourptă, Ciorduța, și-a dat singură casă de la stat deși mai avea una pe care o cumpărase.

      Doamne ferește ce securiști rapaci susțin tinerii frumoși și liberi. 

      Lasati ca v-o trage tudorel :apa ,anticoruptia etc

      Să nu se nimerească vreun mafiot securist printre victime că-i toarnă pe toți.

    Fără legătură cu articolul...ce figură insipidă are acest om! Tot ce spune pare scolastic! Doar toți vrem să fim învățăceii domnului acesta fără carismă!

    1. Kovesi ne umplea de emoție. Bă, nu găsiți pereche la neuron.

      Era doar despre acest individ , fără comparația pe care v-o asumați.

      Ce înseamnă că-mi asum eu lipsa de carismă a Ciorduței? Mă ameninți?

      N-are, bă! Degeaba urlă tefeleii, lipsa de inteligență e opulentă. 

    Omulețul acesta, TudToa, și când făcea sex cu nevasta-sa, încerca să-i explice pozițiile conforme cu dreptul roman...care drept roman, vorba dlui Ioan Aurel Pop, se studiază facultativ:)))

    1. Dar Ciorduța nu mai este pentru că omulețul acesta a trimis-o să dea explicații pentru ce și-a dat casă deși avea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb