Turcia atrage atenţia că toate acordurile cu UE sunt în pericol dacă nu se liberalizează regimul de vize

A.O.
Internaţional / 11 martie 2017

Turcia atrage atenţia că toate acordurile cu UE sunt în pericol dacă nu se liberalizează regimul de vize

Actualizare 16:21 Turcia l-a convocat pe însărcinatul olandez cu afaceri, după ce avionul lui Cavusoglu nu a putut ateriza la Rotterdam

Turcia l-a convocat pe însărcinatul olandez cu afaceri la Ministerul de Externe, au declarat surse din Ministerul de Externe, pe măsură ce disputa dintre cele două ţări a luat amploare, după ce Guvernul olandez i-a interzis şefului diplomaţiei turce să zboare la Rotterdam, relatează Reuters.

Ministerul olandez a invocat temeri legate de ordinea publică şi de securitate pentru a nu permite zborul lui Cavusoglu, transmite News.ro.

Autorităţile au atras, însă, atenţia că ameninţările lui Cavusoglu, potrivit căruia vor exista sancţiuni politice şi economice, dacă va fi retrasă autorizaţia de zbor, fac imposibilă găsirea unei soluţii.

(M.I.)

-------

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat astăzi că acordurile cu Uniunea Europeană (UE), inclusiv cel privind limitarea afluxului de imigranţi, este posibil să fie în pericol dacă blocul comunitar nu pune în practică promisiunea de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii turci, transmite Reuters.

Într-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, Cavusoglu a declarat, potrivit Agerpres, că Turcia va prezenta un text final Uniunii Europene, "şi ori vor fi toate anulate, inclusiv acordul privind imigranţii şi liberalizarea vizelor, ori vor fi toate implementate".

Turcia şi UE au semnat anul trecut un acord pentru limitarea afluxului record de imigranţi în Europa, în schimbul unui ajutor de miliarde de euro pentru Ankara şi promisiunii ridicării vizelor pe termen scurt pentru cetăţenii turci.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei turce a mai spus că îşi menţine intenţia de a merge în Olanda pentru un miting în favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

"Mă voi duce la Amsterdam astăzi (sâmbătă, n.r.). Vom impune sancţiuni dure Olandei" dacă această vizită este împiedicată, a afirmat Cavusoglu.

Ministrul olandez de externe Bert Koenders a transmis joi că vizita omologului său turc pentru a asista la un miting în favoarea referendumului privind extinderea prerogativelor preşedintelui Turciei nu este dorită.

Olanda a interzis aterizarea avionului ministrului turc de externe

Guvernul olandez a decis să interzică aterizarea avionului ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu, care a atras atenţia că se va deplasa sâmbătă în Olanda pentru a participa la un miting de susţinere a schimbărilor constituţionale pentru întărirea puterilor prezidenţiale în Turcia, transmite AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb