Turcia, Egipt şi Tenerife - destinaţii recomandate pentru turiştii care vor să scape de valul de căldură

F.D.
Miscellanea / 1 august 2023

Turcia, Egipt şi Tenerife - destinaţii recomandate pentru turiştii care vor să scape de valul de căldură

August este cunoscută ca luna concediilor, însă anul acesta un val de căldură neobişnuit a luat cu asalt Europa, iar majoritatea destinaţiilor preferate de români în luna lui cuptor vor înregistra temperaturi peste medie, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, pentru cei care sunt în căutarea unei destinaţii de vacanţă pentru luna august, Antalya ar trebui să fie prima alegere. Acest oraş turistic din Turcia este un loc ideal pentru cei care doresc să se bucure de plajă, dar şi de experienţe culturale unice.

Ce face Antalya unică şi demnă de vizitat în august

Antalya oferă o varietate de experienţe care nu se găsesc în alte destinaţii turistice. Situată în inima Rivierei Turciei, este o destinaţie de vacanţă de top datorită numeroaselor sale situri istorice, de la Aspendos la Myra, de la Side la Perge, Cu coaste lungi ale apelor turcoaz, golfuri senine şi activităţi sportive, aproape fiecare drum din Antalya se deschide către o plajă diferită. De asemenea, regiunea este cunoscută pentru bucătăria sa delicioasă şi pentru vinurile locale. Pentru familiile cu copii, Antalya are o gamă largă de oferte ce includ activităţi pentru cei mici - water parks, resorturi cu activităţi dedicate, animatori, locuri de joacă, etc.

Vremea din august în Antalya

În timp ce majoritatea Europei este lovită de valuri de căldură în august, Antalya are temperaturi mai blânde, ceea ce o face o destinaţie ideală pentru cei care doresc să scape de caniculă, temperaturile medii fiind în jur de 30 de grade Celsius.

Egipt şi Tenerife - două destinaţii de luat în considerare

Dacă Antalya nu este pe lista de destinaţii în care îţi doreşti să pleci, află că Egipt sau Tenerife pot fi două variante extrem de bune pentru cei care vor să aibă parte de o vacanţă pe nisipuri aurii, dar care vor să aibă parte şi de o experienţă culturală diferită.

Egiptul, renumit pentru Piramide, are vara o temperatură a apei care poate ajunge la 29-30 °C, fiind o destinaţie ideală pentru familii cu copii mici care vor să practice sporturi nautice şi care vor să se bucure de una dintre cele mai frumoase mări din lume - Marea Roşie.

În această perioadă, planctonul înfloreşte şi atrage raze manta şi broaşte ţestoase.

Iar în apropierea Ras Mohammed, în fiecare an, în timpul verii, puteţi vedea un fenomen unic care durează doar câteva zile - râuri de peşti papagal.

O altă destinaţie perfectă pentru luna august este Tenerife care oferă plaje întinse, ape cristaline, sporturi acvatice sau excursii la vulcani activi. În plus, vizitatorii se pot cufunda în farmecul arhitecturii în stil colonial, al cazărilor luxoase şi al oraşelor pitoreşti. Insula se mândreşte, de asemenea, cu o multitudine de parcuri tematice care se adresează turiştilor de toate vârstele, unele fiind recunoscute la nivel mondial ca fiind cele mai mari sau cele mai populare. Printre exemplele notabile se numără Loro Parc şi Jungle Park, care oferă experienţe captivante la grădina zoologică, precum şi Siam Park şi Aqualand Costa Adeje, care oferă aventuri palpitante în parcuri acvatice, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb