Turul României - 100 de ciclişti pedalează pentru 25.000 de euro

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 26 august 2021

Turul României - 100 de ciclişti pedalează pentru 25.000 de euro

Turul României este fără îndoială cea mai cunoscută întrecere din ciclismul autohton. Ajunsă la ediţia cu numărul 54, competiţia este pregătită de start, din 31 august, 100 de ciclişti din 8 ţări vor pedala pe câteva dintre cele mai frumoase drumuri din ţara noastră. Caravana va fi compusă din 14 echipe din: Italia, SUA, Germania, Polonia, Kazakhstan, Republica Cehă, Bulgaria şi România, printre care se numără o echipă procontinentală, 10 continentale şi 3 naţionale. Evenimentul începe pe data de 30 august la Timişoara, cu Prezentarea Echipelor, şi se termină în data de 5 septembrie la Bucureşti. Traseul din acest an numără peste 800 de km şi trece prin oraşe precum Lugoj, Hunedoara, Deva, Orăştie, Sebeş, Sibiu, Agnita, Făgăraş, Râşnov, Braşov, Ploieşti. Premiile acordate sunt în valoare totală de 25.000 de euro, dar cheltuielile de organizare sunt cu mult mai mari, o "factură" urmând să fie prezentată de către federaţiei după terminarea turului.

Organizatorul competiţiei, Federaţia Română de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Auchan Retail România, sunt convinşi că vom avea parte de un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internaţionale şi aşteaptă pe traseul Turului, în punctele de start şi de finiş cât mai mulţi suporteri care să-i încurajeze pe ciclişti, cu respectarea măsurilor de securitate sanitare specifice acestei perioade. Alex Ciocan, Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism a declarat: "Turul României este o competiţie emblematică pentru ciclismul românesc. Nu este numai o rampă de lansare către lumea bună a ciclismului mondial, dar şi un obiectiv pe care ar trebui să-l aibă fiecare ciclist român. În fiecare dintre anii în care nu s-a organizat Turul României, lumea ciclistă a fost mai săracă. Vom face toate eforturile pentru ca Turul României să conteze din ce în ce mai mult. Atât în România, cât şi - de ce nu? - în toată Europa". Reprezentantul principalului partener, Tiberiu Dăneţiu, Director Marketing Auchan Retail România, este convins că acest tur va contribui la încurajarea unui stil de viaţă sănătos, în care mişcarea să fie în centrul preocupărilor: "Suntem deja în cel de-al treilea an în care susţinem Federaţia de Ciclism alături de partenerii noştri şi ne-am propus să creştem Turul României la un nivel cât mai apropiat de cel al competiţiilor consacrate din Europa. În ciuda pandemiei, progresele sunt vizibile iar construcţia evenimentului este una solidă. Suntem onoraţi să susţinem Turul României pe termen lung şi ne dorim ca prin acesta să oferim un motiv în plus de mândrie tuturor românilor, întrucât avem parte de un eveniment internaţional organizat de ţara noastră şi care pune în evidenţă cele mai frumoase zone din România. De asemenea, vrem să transmitem un mesaj şi mai puternic de încurajare a unui stil de viaţă sănătos, atât prin mişcare, cât şi prin alimentaţie. Vă invităm să ne bucurăm şi să sărbătorim emoţia şi atmosfera unei competiţii care devine tot mai spectaculoasă de la an la an". Turul României a fost lansat în 1934 de publicaţia "Sportul Zilnic", în colaborare cu Federaţia Română de Ciclism. România a devenit, astfel, a şasea ţară din lume care organiza un Tur Ciclist Naţional pentru amatori, după Belgia (1906), Olanda (1909), Bulgaria (1924), Ungaria (1925) şi Polonia (1928). Însă după trei ediţii evenimentul a fost pus pe pauză, iar asta s-a repetat de mai multe ori în istoria competiţiei, care astfel, a ajuns de-abia la ediţia cu numărul 54. Cei mai prolifici câştigători ai tricoului galben de lider în clasamentul general în Turul Ciclist al României sunt doi ciclişti români, Constantin Dumitrescu (a câştigat competiţia trei ediţii consecutiv, în 1954, 1955, 1956) şi Mircea Romaşcanu (1974, 1983, 1985). Eduard-Michael Grosu, care a câştigat anul trecut competiţia, va fi şi anul acesta prezent la start pentru a-şi apăra tricoul.

Ediţia din acest an include o etapă de contratimp individual, patru etape de fond şi o etapă tip circuitn acestea desfăşurându-se după următorul program:

Prolog Timişoara. Marţi, 31 august, contratimp individual, 3,8 km; Etapa 1. Miercuri, 01 Septembrie 2021, Timişoara - Deva, 201km; Etapa 2. Joi, 02 Septembrie 2021, Deva - Păltiniş, 157km; Etapa 3. Vineri, 03 Septembrie 2021, Sibiu - Poiana Braşov, 186 km; Etapa 4. Sâmbătă, 04 Septembrie 2021, Braşov- Bucureşti, 158 km; Etapa 5. Duminică, 05 Septembrie 2021, (Circuit), Bucureşti, 100 km. Pe parcursul competiţiei, se vor acorda următoarele tricouri distinctive: Tricoul Galben - Cel mai bun ciclist din competiţie; Tricoul Alb - Cel mai bun ciclist sub 23 de ani; Tricoul Roşu - Cel mai bun Ciclist pe puncte; Tricoul Verde - Cel mai bun Căţărător; Tricoul Albastru - Cel mai bun rutier roman; Tricoul Gri - Cei mai buni în clasamentul pe echipe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb