TVR Cultural şi TVR Info îşi vor înceta emisia

Ziarul BURSA #Companii / 13 august 2012

TVR Cultural şi TVR Info îşi vor înceta emisia

CA al TVR a adoptat soluţiile de redresare economică a televiziunii publice

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a adoptat, în şedinţa din 10 august, Programul de redresare economică a Televiziunii Române, potrivit căruia posturile TVR Cultural şi TVR Info îşi vor înceta emisia.

Conform documentului elaborat de Grupul de lucru şi de Comisia de experţi subsecventă acestuia, a fost propusă şi aprobată o nouă structură cu cinci direcţii şi zece departamente cu serviciile şi birourile aferente. Aceasta este bazată pe fluxuri de producţie şi economice reale şi simplificate astfel încât cei care solicită producţia şi o difuzează să controleze efectiv şi costurile.

În acest cadru, soluţiile de redresare economică a televiziunii publice prevăd că misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3, iar cea a departamentului TVR Interactiv va fi preluată de Direcţia Ştiri. TVR 2 Cultural va fi axat cu precădere pe cultură şi educaţie, prin difuzarea de informaţii culturale, de filme, piese de teatru, concerte etc. româneşti consacrate, dar şi producţii ale tinerilor creatori independenţi.

Programul de redresare mai prevede că TVR 1 va realiza şi difuza programe de genuri diferite.

Pe de altă parte, strategia pe termen mediu şi lung a TVR va trebui să analizeze oportunitatea continuării achiziţiilor scumpe, cum sunt filmele şi întrecerile sportive. Potrivit Programului, în noua formulă, prin separarea Departamentului Sport de Direcţia Ştiri şi reorganizarea ambelor, se va ajunge la o eficientizare a costurilor, la o urmărire mai judicioasă a fondurilor alocate şi o utilizare eficace a resurselor umane.

Toate aceste măsuri vor face ca datoria prezentă de 133 milioane euro a SRTV să poată fi achitată într-o peri-oa-dă de 7,5 ani fără ca pe parcursul acestui interval instituţia să aibă alte creanţe.

Potrivit concluziilor documentului elaborat de Grupul de lucru şi de Comisia de experţi subsecventă acestuia, care au propus programul de redresare economică a TVR, aceste decizii au fost luate din cauză că structura exis-tentă a televiziunii publice ar genera "confuzie şi o repartizare nejudicioasă a oamenilor pe emisiuni, ducând la o ineficienţă atât din punct de vedere creator, cât şi din punct de vedere al necesarului de producţie".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dl Presedinte-DG-Dezinformator de Serviciu Claudiu Saftoiu e tare indemanatic- taie in carne vie in loc sa reformeze. Sa moara cultura si stirile obiective! Traiasca dezinformarea si manelizarea! O singura curiozitate am: unde o sa se difuzeze "Memorialul durerii" al dnei Longin? Cumva o sa pastreze denumirea, dar o sa schimbe formatul? in loc sa redea trecutul, va transmite "live" din prezent, in direct din guvernarea uslista!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb