UCECOM: Legea cooperaţiei adoptată de Camera Deputaţilor încalcă prevederile constituţionale

Ziarul BURSA #Politică / 29 aprilie 2004

Adoptarea de către Camera Deputaţilor a Legii privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei încalcă prevederile constituţionale şi permite un amestec brutal în activitatea acestui sector, a apreciat miercuri Dumitru Dînga, pre-şedintele UCECOM. "Prin prevederile adoptate de majoritatea deputaţilor se în-calcă grav autonomia miş-cării cooperatis-te, garantarea dreptului proprietăţii private şi drep-tul de asociere, în fapt dorindu-se decapitarea acestei bresle a meş-teşugarilor", a declarat Dumitru Dînga, citat de Rompres.

Coafeze cu banderole albe pe mînă, vitrine tapetate cu benzi galbene pe care să fie înscrise proteste, mitinguri, reacţii la forumurile internaţionale de la Geneva şi Bruxelles sînt cîteva dintre măsurile ce urmează să fie luate, treptat, de UCECOM pentru a apăra drepturile mem-brilor cooperatori şi, în principal al celor circa 8.000 de salariaţi.

Pe lîngă încălcarea unor principii legiferate de Constituţie, adoptarea legii în forma actua-lă aduce pierderi economice mari, cu implicaţii de lungă durată. Cheltuielile iniţiale ocazionate de reorganizarea impusă prin Lege au fost estimate de UCECOM la peste 30 miliarde de lei "diminuîndu-se atît veniturile cooperatorilor, cît şi nivelul taxelor şi impozitelor către stat".

La nivelul economiei naţionale, efectele negative previzionate de conducerea cooperaţiei se referă la scăderea volumului impozitului pe profit, la creşterea gradului de aglomerare a organelor statului cu competenţe legale de control asupra agenţilor economici, dar mai ales, preluarea la bugetul statului a unui număr mare de şomeri.

"Situaţia de faţă reflectă, în principal, o lipsă de comunicare şi înţelegere a sistemului cooperatist, iar amploarea manifestărilor noastre nu se încadrează în demersul României de a adera la UE", a declarat Dumitru Dînga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb