UCRAINA:  După tancuri, Zelenski cere ţărilor occidentale rachete cu rază lungă şi avioane de luptă

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 26 ianuarie 2023

După tancuri, Zelenski cere ţărilor occidentale rachete cu rază lungă şi avioane de luptă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut ieri aliaţilor săi occidentali rachete cu rază lungă de acţiune, precum şi avioane de luptă, după unda verde de la Washington şi Berlin pentru trimiterea de tancuri grele Kievului la capătul unor discuţii acerbe, informează AFP, conform Agerpres.

"Trebuie să permitem, de asemenea, livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Ucraina, acest lucru este important. De asemenea, trebuie să ne extindem cooperarea privind artileria şi trimiterea de avioane de luptă", a îndemnat preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, postat pe reţelele de socializare.

Liderul ucrainean a spus că şi-a repetat cererea într-un dialog telefonic cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

De asemenea, Volodimir Zelenski a mulţumit încă o dată preşedintelui american Joe Biden şi cancelarului german Olaf Scholz pentru că au dat undă verde ieri trimiterii de tancuri de luptă occidentale Ucrainei, o premieră de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

"Le mulţumesc tuturor aliaţilor noştri pentru disponibilitatea de a ne oferi tancuri moderne şi indispensabile", a spus el.

Şeful statului ucrainean a dorit să sublinieze că, din punctul său de vedere,"cheia" pentru a face faţă forţelor ruse pe câmpul de luptă este "acum viteza şi volumul" livrărilor de tancuri grele armatei.

"Cheia acum este viteza şi volumul sunt acum cheia. Viteza de antrenament a soldaţilor noştri, viteza livrărilor de tancuri (...) şi volumul de sprijin", a subliniat preşedintele ucrainean.

Aceste anunţuri privind livrările de echipamente militare occidentale la Kiev vin pe măsură ce luptele se intensifică în estul Ucrainei, unde armata rusă a fost în ofensivă în ultimele zile.

Potrivit preşedintelui ucrainean, armata sa se confruntă "în fiecare zi cu zeci de atacuri inamice" în Donbas.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. ROMANIA,poate intra in SHENGHEN foarte rapid daca in urma abandonarii romanilor din ukraina,,domnul iohannis ar discuta cu ZELEA ukrainianul,sa ceara acest lucru occidentalilor care ii indeplinesc toate cererile.Ce mai conteaza circa 1 milion de romani abandonati de statul roman calailor ukrainieni,care UCID preotii romani si ard bisericile romanilor de acolo.Pai conducatorii romaniei,au abandonat ROMANIA cu cetateni cu tot occidentului.SLAVA maretului ZELEA ,rusine TRADATORILOR ROMANIEI si ROMANILOR.!

    1. Mai respira ca faci apoplexie...Toata Basarabia luata cu japca de mujici are 2.5 milioane de locuitori si Nordul Bucovinei care e cat un raion/judet are 1 milion de romani? Apropos, vad ca soarta moldovenilor, a tezaurului furat de mujici nu te preocupa:-)

      Cata geografie ai învățat,,,,,ai chiulit la multe ore,,,,iar de istorie ce să mai zi,,,,Bucovina si Ținutul Herta are chiar 1 milion de romani,,,

      ,, nu mai vorbim de nordul Maramureșului.... 

      În Cernăuți zece la sută din populația Orașului e romana. (e cam cat Ploiesti orașul)

      Orașul a fost demult evreiesc -german. 

      Acum e ucrainean, adică mafiot. 

      În câteva comune, foarte putine- din jur îs români majoritar.

      ,,,,, oameni buni, de ce nu citiți un pic de istorie adevărată,,

      ,,,,Rusia s-a format în anul 882,,,,pe actualul oraș Kiev,,,,, și s-a numit pentru cinci secole RUSIA KIEVEANA,,,,  

      ,termenul ,,ucrainian,, însemna ,,teritoriu de margine,,  

      ,, Crimeea ,,, era numita patria împăraților rusi,,,,,nici un cuvânt de ucrainieni,..... 

      Ucraina, este un stat format artificial după 1922 ,de Lenin și apoi de Stalin.... 

      ,,,în 1941,,,,când nemții ai invadat URSS,,,,,,primii care au trecut de partea nemților au fost ucrainienii ,,de aceea Stalin s-a răzbunat cumplit după război,,, 

      ,,,în 1954, Ucraina era un stat cam o treime de ce este astazi,  

      HRUSCIOV șeful URSS, care era ucrainian,,,,a marit Ucraina de încă două ori ,,,cu teritorii de la Polonezi ,, orașul Lyov,,,de la Cehi, de la Ungaria,, de la România,, Nordul Bubovinei și Ținutul Heta, sudul Basarabiei,,,,,,și de la Rusia,, tot estul Ucrainei de astăzi plus Crimeea,,,,, 

      Deci, corect ar trebui ca Ucraina sa existe pe teritoriul de circa 200. 000 km pătrati si nu de 600. 000 km pătrați, 

      Actorul are vise mari, nu cred ca se vor realiza,,,,,, 

      NATO,,,,organizație militara cu scop defensiv,,,,,,oare mai crede cineva aceasta lozinca,,,,

      Tratatul de la Varșovia s-,a autodesfintat ,,,,,de ce NATA nu a proceda la fel asa cum promova asta înainte de 1990,,,, 

      Mujicule esti varza la toate...Nordul Bucovinei nu este nici macar cat judetul Suceava care are o populatie de 762953 de locuitori...Daca spui ca in Bucovina Ucrainiana sunt 1 milion de romani inseamna ca le merge mai bine acolo de s-au inmultit in halul ala, in nici un caz ca sunt oropsiti:-)

      Today, Bukovina's northern half is part of Ukraine (represented by the Chernivtsi Oblast), while the southern one is part of Romania (represented by Suceava County 

    Zelenski nu este multumit de numarul

    redus de vaduve si orfani din Ucraina, 

    sa curga sangele si interesele straine

    slava ukri 

    1. INCET - INCET , O SA LE CEARA SI NEVESTELE OCCIDENTALIOR ASTORA ........... VORBA ZICALEI AMERICANILOR DIN SUDUL SUA : DA-I NEGRULUI 1 DEGET , CA-TI IA TOATA MANA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI , TE IA SI PE TINE ................. ASA SI ASTA : E OBRAZNIC SI INDRAZNET DIN NASTERE , SI ASA A REUSIT IN VIATA !!!!!!!!!!!!!!!!!! CA , CU RUSINEA , MORI DE FOAME ............. SI , STIE SI NAPOLEON - CEL - MIC , ASTA ............... E TARE IN GURA , SCANDALAGIU , SI VIOLENT !!!!!!!!!!!! NU CA GUVERNANTII NOSTRII , GHIOCEI .................

      ce bine te autocaracterizezi

    Primavara trecuta Zelenski zicea ca nu mai au avioane sa patruleze pe front, dar acum am vazut imagini cum ca numai ucrainenii stapanesc spatiul aerian! Tot de acolo am vazut ca sunt sparte digurile, mlastini, mine si fortificatii antitank peste tot : cum vor mai intra tancurile acolo, sau au sa stea blocate ca sa fie tinte perfecte?!

    1. Avioanele lui Zelenski ,,,,sunt filmate dinainte de 2014,,,,,,

    Problema lovirii teritoriului Rusiei cu rachete si avioane vestice, este deosebit de periculoasa si va determina evident, o extindere a conflictului.

    Rachetele cu raza lunga de actiune si avioanele vestice, nu pot fi folosite de Ucraina pentru a lovi teritoriul Rusiei, fara ca aceasta sa lanseze lovituri de raspuns.  

    Insa, Rusia nu va ezita sa acuze ca rachetele sau avioanele de tip vestic, care eventual vor lovi Rusia, au fost lansate de pe teritoriul Germaniei, al Poloniei, Romaniei, Frantei, sau mai rau, din America. Si vor raspunde cu siguranta lovind aceste tari. Si probabil vor incepe cu Romania.

     

    1. Cum sa nu!Noi suntem mai cu mot,suntem loviti primii fiindca avem de toate,avem si avioane si tancuri ,maine-poimaine avem si arme nucleare,ne-am pricopsit si nu stim.Mai degraba trage-ti niste castane in cap si spune ca bati in lemn!

    Mascariciul de Zelenscki iar cerseste …. Ukraina este un stat mafiot creat artificial … Nu merita ajutorul NATO …,,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb