UCRAINA: În patru regiuni aflate sub controlul forţelor ruse încep astăzi referendumurile privind alipirea la Rusia

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 23 septembrie 2022

În patru regiuni aflate sub controlul forţelor ruse încep astăzi referendumurile privind alipirea la Rusia

Actualizare KIEV: Referendumurile organizate de Rusia în teritoriile ocupate sunt un spectacol de propagandă

Ucraina a calificat vineri referendumurile organizate de Moscova în teritoriile ocupate din estul şi sudul ţării drept un ''spectacol de propagandă'' din partea Kremlinului, transmite DPA, conform Agerpres.

''Astăzi, nu există nicio acţiune legală numită 'referendum' în teritoriile ocupate'', a scris pe Twitter consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak...Citeşte mai mult...

---

Actualizare Rusia spune că procedura de anexare după referendumuri va decurge ''rapid''

Procedura de încorporare a teritoriilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie în componenţa Rusiei, în cazul unui sprijin popular la referendumurile respective, va fi efectuată "rapid", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a avertizat că în cazul în care Ucraina va încerca să recupereze aceste teritorii după aderarea lor la Rusia, încercările sale vor fi considerate atacuri împotriva Federaţiei Ruse...Citeşte mai mult..

---

Actualizare Votul electronic nu este folosit în referendumurile de anexare la Rusia ale regiunilor ucrainene

Referendumurile ilegale de anexare din Ucraina, în regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijjea, care au început astăzi la ora 5.00 GMT (8.00, ora României), folosesc doar buletine de vot pe hârtie şi nu votul electromic, precizează agenţia oficială rusă de presă Tass, relatează AFP, potrivit News.ro.

Tass oferă câteva precizări cu privire la desfăşurarea acestui vot ilegal în zone din Ucraina, devastată de războiul rus, controlate de Rusia.

Din cauza unor întârzieri mici şi unor "probleme tehnice", "s-a decis să se folosească buletine de vot de hârtie, tradiţionale, şi să se abţină de la votul electronic", precizează agenţia oficială rusă de presă...Citeşte mai mult...

---

Patru regiuni din Ucraina aflate sub controlul forţelor ruse derulează, începând de astăzi, referendumuri privind alipirea la Rusia, votul fiind condamnat de Occident, care îl consideră nelegitim şi premergător unei anexări ilegale, comentează Reuters, notează News.ro.

Liderii instalaţi de Rusia au anunţat marţi planuri pentru referendumuri, considerate de Occident o provocare care ar putea duce la escaladarea bruscă a războiului. Ucraina şi aliaţii săi au precizat că nu vor recunoaşte rezultatele votului.

Votul în provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, reprezentând aproximativ 15% din teritoriul ucrainean, urmează să aibă loc de vineri până marţi.

Conform BBC, presa rusă a informat că oficialii electorali vor merge din uşă în uşă cu urne mobile, de vineri până luni.

Secţiile de votare vor funcţiona doar în a cincea zi, 27 septembrie, oficialii invocând motive de securitate.

Sute de secţii sunt programate să se deschidă în acea zi, alegătorii putând vota şi în alte regiuni decât cele în care locuiesc.

Părţi din Lugansk şi Doneţk - unde buletinele de vot vor fi scrise numai în limba rusă - sunt sub controlul separatiştilor susţinuţi de ruşi din 2014, adugându-li-se mai multe teritorii luate în acest an.

Moscova a ocupat părţi din regiunile Zaporojie şi Herson în urma invaziei din februarie.

Dacă Rusia continuă să revendice pământul ucrainean ca fiind al său, ar putea pretinde că teritoriul său - nu doar armata - este atacat de armele occidentale furnizate Ucrainei, comentează BBC, care precizează că acest lucru ar putea provoca o nouă escaladare a războiului.

Rusia a anexat Crimeea în 2014, printr-un alt aşa-numit referendum care a fost şi el condamnat şi calificat ca ilegitim de comunitatea internaţională.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Se grabeste Putin,se grabeste,a vazut ca nu se inghesuie barbatii rusi la razboi.Sa se duca el la razboi impreuna cu ceilalti demnitari rusi care-i tin isonul si cu progeniturile lor lase!Este usor sa trimiti pe altul sa moara pentru ideile tale tampite!

    Baieti deștepți,la votul electronic cu un singur click se schimba rezultatul,cum zelennski se lauda cu hekari care au spart tot felul de conturi ...au fost prevazatori

    1. Da, USR-ul probabil se tavaleste in spume.... fara vot electronic care sa fie furat..... Vaaai.

      Sunteti de la Alianta pentru Unirea cu Rusia (AUR)?

      Hahaha deci trebuie sa fii putinist ca să vezi furtul usr istilor

    Russia isi ia teritoriie date Ukrainei inapoi... Este de bun simt ... Cernautiul asteapta si el alipirea la Romania...

    1. La rusi nimci nu este de bun simt, nici macar bunul simt.

      Sunt toti "din topor". 

      Un comentariu lipsit de bun simt.

    Eeh,asta este.Odata cu terminarea referendumului si anexarea rapida a teritoriilor la Rusia,razboiul se va termina.Pentru ca trebe sa fii nebun sa ataci Rusia la ea acasa.Nici macar Zelenski si compania n-o sa faca asta.Am fost niste fraieri crezandu-l nebun pe Putin.Cu toata jena trebe sa recunosc ca pare absolut normal in ceea ce face acum.Probabil ca nimeni nu va recunoaste referendumul si anexarile.Dar asta nu ajuta la nimic.Oficial teritoriile devin russti cu toate implicatiile.End of story...

    1. Ucrainienii sunt nebuni, deci razboiul va continua.

      nu nebuni sunt mai periculoși decât rusii

      s-a defectat traducatorul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb