Ucraina insistă ca Occidentul să-şi sporească substanţial livrările de armament

V.G.
Internaţional / 19 ianuarie 2023

Ucraina insistă ca Occidentul să-şi sporească substanţial livrările de armament

Ucraina le-a cerut astăzi aliaţilor săi occidentali să-şi sporească substanţial livrările de armament pentru ca armata sa să poată face faţă trupelor ruse, adresându-se în special unui număr de 12 ţări, între care Germania şi Turcia, care dispun de tancuri Leopard pe care Kievul le solicită în mod constant, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Lansăm un apel către toate statele partenere care au furnizat deja sau au în vedere furnizarea de ajutor militar, cerându-le să-şi sporească substanţial contribuţia", solicită într-un comunicat comun miniştrii apărării şi de externe, Oleksii Reznikov, respectiv Dmitro Kuleba.

Cei doi miniştri solicită celor 12 ţări, între care Turcia, care se prezintă ca mediator în conflict şi Germania, care întârzie să răspundă cererilor Kievului, conform ucrainenilor, să furnizeze tancuri Leopard 2 cât mai curând posibil, "una dintre cele mai presante şi urgente nevoi pentru armata ucraineană".

Acest apel survine în ajunul unei reuniuni cruciale a Grupului de Contact pentru Ucraina la Ramstein, în Germania, pentru coordonarea în continuare a ajutorului destinat Kievului într-un moment în care armata rusă îşi aruncă forţele în bătălia de la Bahmut (est).

"Ajutorul militar internaţional trebuie să fie adus la un nou nivel de calitate", pledează cei doi miniştri ucraineni.

"În acest stadiu, Rusia păstrează un avantaj cantitativ substanţial în materie de trupe, arme şi echipamente militare", susţin ei, în pofida ajutorului financiar şi militar deja foarte important din partea Occidentului pentru Ucraina.

"Facem apel la toate aceste ţări şi la alte ţări cu capacităţi corespunzătoare să se alăture iniţiativei de creare a unei coaliţii internaţionale de tancuri pentru a sprijini Ucraina", au îndemnat Reznikov şi Kuleba.

Cei doi miniştri au declarat că garantează că Ucraina "va utiliza aceste arme într-un mod responsabil şi exclusiv în scopul protejării integrităţii teritoriale a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional".

Reznikov şi Kuleba au salutat "decizia îndrăzneaţă şi binevenită" a Regatului Unit anunţată sâmbăta trecut de a transfera primul escadron de tancuri Challenger 2 în Ucraina.

"Dar aceasta nu este suficient pentru a atinge obiectivele operaţionale", explică ei în comunicatul lor comun.

"Kremlinul este hotărât să-şi intensifice şi mai mult ostilităţile' şi 'nu şi-a schimbat obiectivele cu privire la Ucraina şi anume de a o distruge", avertizează cei doi miniştri ucraineni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si eu insist ca soacra sa-mi mai doneze

    1 milion de euro ptr. ziua mea onomastica 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb